Přečteno: Město padlých andělů

recenze

Město padlých andělů (2014) / knihomolka239
Město padlých andělů

Vzhledem k současnému neplánovanému volnu se snažím dohánět knižní resty, kterých tu u nakladatelství #Booklab nemám zrovna málo. Dneska se tedy společně podíváme na čtvrtý díl Nástrojů smrti od Cassandry Clare.

Stejně jako u předchozích dílů bych chtěla pochválit obálku a především to, jak všechny hezky zapadají do sebe. V knihovně vypadají moc hezky vedle sebe a já se nemůžu dočkat, až budu mít dočtené všechny díly pohromadě.

Na příběh nahlížíme hned z několika pohledů (a to i přesto, že je psaný v er-formě) - nechybí Clare, Jace ani Simon.

Po docela napínavém konci třetího dílu přichází poměrně poklidný začátek. Jace a Clare jsou rádi, že jsou chvíli spolu a starají se především o romantickou linku příběhu. Naopak Simon se snaží vyrovnat s tím, že je upír, a navíc randí se dvěma dívkami naráz. Bohužel ze začátku jsem se právě kvůli pomalému ději měla docela problém začíst.

Později mě příběh zase pohltil a já četla dál a dál a čekala, co se stane. Až najednou přišel konec a řeknu vám, zklamalo mě to. V tomhle upřímně moc nechápu autorku a nevidím jediný důvod takhle něco komplikovat. Především kvůli konci je pro mě Město padlých andělů zatím nejslabší knihou celé série a upřímně doufám, že zbylé dva díly se neponesou v tomto duchu.

Za poskytnutí knihy k recenzi mockrát děkuji nakladatelství #Booklab!

Kdybyste o některou z knih této série měli zájem, na eshopu slovart.cz na ně teď mají slevu, takže kdy jindy, než teď :)


Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Válka skončila, Clary se snaží stát dobrou lovkyní stínů. Nic ale není bez kazu. Někdo vraždí Lovce stínů, kteří byli ve Valentýnově Kruhu, což vyvolává napětí mezi Podsvěťany a Lovci stínů, které by mohlo vést k další krvavé vál... více


Komentáře (0)

Přidat komentář