Přečteno: Heartstream

recenze

Heartstream (2021) 2 z 5 / knihomolka239
Heartstream

Aneb jak jsem se těšila na psychologický thriller, akorát to tak úplně nevyšlo.

V knize máme dvě postavy - Cat a Amy. Každá z nich vypráví svůj příběh a střídají se po kapitolách. Cat chodí s oblíbeným zpěvákem. Jejich vztah ale musí tajit a to nejen před fanynkami, ale také před svou nejlepší kamarádkou Evie.

Amy používá aplikaci Heartstream, která umožňuje ostatním cítit všechny vaše emoce. Amy skrze tuto aplikaci sdílí nemoc své matky i všechny pocity, které prožívá po její smrti. V den pohřbu matky ale potkává doma podivnou ženu, která zatímco byla Amy pryč, ověsila celý dům včetně sebe výbušninami. Navíc tvrdí, že s Amy nutně musí mluvit.

Takhle to vypadá na dost parádní psychologický thriller a prvních pár kapitol opravdu nasvědčuje tomu, že příběh bude skvělý. Kniha není nijak extra čtivá, takže příběh sice utíká, nějaká závratná rychlost to ale také není. Co se týká postav, zkrátka jsem si je nedokázala oblíbit nebo se do nich moc vcítit. Ze začátku mi přišla docela dobře napsaná Amy, to ale časem také přešlo.

Část Cat mi přišla docela uspěchaná, oproti tomu kapitoly Amy by klidně v některých místech mohly být rychlejší.

Častokrát jsem se při čtení zastavila a říkala si "CO?!", bohužel ale v ne zrovna dobrém slova smyslu. U dobrého thrilleru bych čekala, že budu napjatě čekat, jak to skončí a každý další detail vedoucí k rozuzlení mě bude zajímat. Tady mi spousta věcí připadala nereálná případně až moc nesmyslná nebo zkrátka přehnaná.

Autor to nezachránil ani zakončením, které za mě bylo dost zvláštní a v poslední kapitole už jsem nechápala chování žádné z postav. Ono velké odhalení celé pointy příběhu nebylo až tak velké a plánovaný zvrat jsem nevnímala jako něco, co by mě dokázalo ohromit. S klidem jsem otočila stránku a četla dál, protože žádné "wow" se nekonalo. Upřímně mi skoro připadalo, jako by autor v polovině příběhu přišel o nápady a tak to zkrátka zakončil prvním způsobem, který ho napadl.

První polovina příběhu měla určitě potenciál, bohužel to ale moc nevyšlo a ve výsledku mě kniha zklamala.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Albatros Media!

Komentáře (0)

Přidat komentář