Heartstream

Heartstream https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463857/bmid_heartsream-vBT-463857.jpg 4 54 16

Napínavý psychologický thriller o posedlosti, slávě a zradě. Cat nemůže uvěřit tomu, že chodí se známým zpěvákem. Kdyby to jeho fanynky zjistily, roztrhaly by ji zaživa. Amy používá Heartstream, aplikaci, která umožňuje ostatním cítit vaše emoce. Amy skrze ni sdílela zdrcující průběh nemoci své matky i smutek, který prožívala po její smrti. V den matčina pohřbu najde u sebe v kuchyni ženu obalenou výbušninami. Kdo je to? A co chce? Amy a Cat už brzy zjistí, jak daleko může zajít opravdová posedlost.... celý text

Přidat komentář

kirinka52
01.10.2023 4 z 5

Nečetlo se to špatně zajmavý nápad i příběh, ale konec? Vzdyť to podstatě konec nemá.

MollyCornelia
04.09.2023 5 z 5

5*/5*
Tohle byla bomba mezi ya thrillery! Hlavně proto, jak hnusný svět dokáže být, když ho má pod palcem posedlost.
Většinu knihy mě bavila víc linka Cat, ale na konci se obě linie propojily a i Amy jsem musela nechat, že byla úžasná. Příběh zpracovává velkou, velkou spoustu hlubokých témat, od chorob a smrti přes úskalí lásky a mateřských citů, terorismus a hlavně lidskou vypočítavost.
Čtivý a propracovaný příběh mě prostě dostal.
Doporučuji všem čtenářům ya a heavy contemporary cca od 14 let.


izinkaVENDULKA
07.02.2023 5 z 5

Noo dlouho jsem neřekla o knížce, u které jsem po první kapitole byla úplně v lese a neměla žádné extra očekávání, že to bude naprostá pecka. Dvě dějové linky obě moc zajímavé. Nakonec se protnou a wau. Jedna námitka na konec knihy- Já prostě potřebuji druhý díl :D
Evie byla ještě větší mrcha než jsem si dokázala představit. A Rayn byl neskutečně srab, což z něj udělalo taky "hajzlíka" ....Knihu doporučuji a dávám plný počet v hodnocení.

Annyshga
03.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Po pár prvních stranách jsem byla k příběhu skeptická. Děj mě nebavil a trošku jsem se ztrácela, to ale brzo pominulo. Jako první se mi zalíbilo vyprávění z pohledu Cat, přišlo mi zajímavější - tajná láska, vzrušení a slavný zpěvák. No prostě pubertální sny každé z nás. Oproti tomu Amy prožívala smrt své matky. Její závislost ve sdílení pocitů přes aplikaci Heartstream mě prvotně nadchla. Moci sdílet veškeré své emoce a nebýt na ně sám je skvělá myšlenka. Když však půjdete do hloubky, jako to bylo v příběhu, zjistíte, kolik lidí na vás jen parazituje. Celou knihu jsem přemýšlela, jak se tyto dva zdánlivě odlišné příběhy protnou. Tím, že nám autorka neprozradila jednu zásadní věc týkající se časově osy, trvalo mi trošku déle než jsem tomu přišla na kloub. V závěru se životy Cat a Amy protly tím nejméně uvěřitelným způsobem a bylo to skvělé. Cat pro mě byla hrdinkou. Tím, čím si musela projít a přesto zůstala silná a nenechala se zlomit. Klobouk dolů, mě osobně by to složilo. Příběh Amy taky nebyl špatný, jen mi prostě tak moc nepřirostl k srdci. Nicméně to, jak se zachovala na konci příběhu bylo něco úžasného ️.

nikdonekdy
08.08.2022 4 z 5

Pomalé odkryvani příběhu a dávání skládačky dohromady bylo skvělý, ale konec mohl být trochu rozvinutý.

midone
10.04.2022 5 z 5

Bože můj! To byla jízda! Jsem tak neskutečně ráda, že autor celou knihu nevybudival jen na základě Heartstreamu, ale vložil tam děj, zápletky, postavy a skvělou atmosféru. Celé spolu to fungovalo neskutečně dobře. Autor teda své postavy nešetří. Ke konci jsem se u knihy klepala jak ratlík a běhal mi mráz po zádech. Ne proto, že by to bylo hororové a strašidelné, ale proto, že mi to přišlo jako pravda. Jako děsivá skličující pravda, která by se mohla stát. To je právě to, co třeba kniha Misery od Kinga s 91% za mě nedokázala.

Horselen
18.03.2022 5 z 5

Nechápu, proč se o téhle knize nemluví mnohem víc. Bylo to napínavé od první do poslední stránky, četlo se to neskutečně rychle. Zvraty jsem vůbec nečekala. Jen ten otevřený konec mi trochu vadil.

Fortuna7
06.09.2021 4 z 5

Heartstream jsem původně ani neplánovala číst (což by byl obrovská chyba!), ale když jsem knihu vyhrála v soutěži, tak jsem si říkala proč to alespoň nezkusit.
Musím říct, že příběh se ze začátku tváří docela naivně, ale pak cca na 100. straně se to neskutečně rozjede a má to obrovskou hloubku.
Mně více bavila linka Cat, ale ke konci jsem si zase hrozně moc užívala linku Amy.
Skvělá kniha a jestli se chcete zamyslet nad tím, jak je náš svět zaměřený hlavně na soc. sítě mohlo by se vám to moc a moc líbit.
Za výhru knihy v soutěži děkuji nakladatelství Fragment.

Tesset
30.08.2021 4 z 5

Tak já jsem touhle ne moc propagovanou knihou byla příjemně překvapena. Ze začátku mě to moc nechytlo, hlavně asi kvůli té komedii se sociálními sítěmi, kdovíproč jsem na to v knížkách alergická. Ale postupně jak se začal příběh rozkrývat, jsem se začetla a super. Pozornému čtenáři neujdou náznaky, a proto ke konci nebude tak překvapen, jak spolu oba příběhy souvisí. Trošku se divím, že je kniha vedena jako Young Adult, mi to přijde jako čtení pro dospělé. Už jsem na tohle narazila u vícero knih a říkám to zase - to že hlavními hrdiny jsou náctiletí, ještě neznamená, že je kniha určena primárně pro ně. Když jsem se nad příběhem zamyslela, došlo mi, že je opravdu skvěle propracovaný a má i jistou hloubku a originální nápad.

Damonka12
24.07.2021 4 z 5

Velmi originální příběh, který je nepředvídatelný. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, jen ten konec mě trochu zklamal, chtěla jsem od něj víc.

Mishak
23.07.2021 5 z 5

Musím říct, že když jsem po knize sahala, čekala jsem trochu oddechovku, ale dostala jsem opravdu skvělý thriller, od kterého jsem se nemohla odtrhnout!

Amy a Cat – dvě dívky, které spolu nemají nic společného. Myslíte? Během čtení a pozvolného odkrývání příběhu zjistíte, že spolu mají společného více než by se dalo čekat. Něco jsem trochu odhadla dříve, než nám to autor sdělil, ale musím říct, že mě kniha držela v napětí po celou dobu čtení a opravdu mě velmi mile překvapila. A skládat si jednotlivé střípky do celku a váhání jestli „ano, mám pravdu“ a „ne, to určitě takhle nebude“, mě neskutečně bavilo. Navíc absolutní absence jakýchkoliv časových mezníků, roků či dat dává příběhu ty správné grády.

Během celého příběhu jsem si čím dál více uvědomovala, kam mohou lidi sociální sítě zahnat. Nejhorší na tom je, že se to již v reálném světě leckdy děje.

Za mě opravdu velmi milé překvapení a čtení jsem si opravdu užívala! Zaslouží si plný počet hvězdiček.

Nikychlupova
20.07.2021 5 z 5

Ze začátku jsem vůbec nevěděla, že jsou ty příběhy propojené, žádný letopočet co by to napovídal. Takže jsem to pochopila, až to bylo řečeno. A asi ještě tím, že jsem to nečekala to bylo lepší. Opravdu jsem nečekala, že se to tak obrati, ale někdy to tak bývá, že ten, kdo se jeví jako triznitel, je obětí. Pět hvězdiček a putuje do doporučených.

Bebe2004
24.06.2021 4 z 5

Upřímně už jsem četla i lepší thrillery, ALE bylo to dobré. Postavy jsem si užívala, děj měl zápletku, která nebyla příliš přehnaná. Co mě trochu zklamalo byl konec. Já chtěla nějaký pořádný závěr a oni mi to utnou. Jinak ale hodnotím knížku pozitivně

petuzla5591
13.06.2021 5 z 5

Ze začátku jsem moc nevěděla, co čekat. Ale to, co jsem dostala mě posadilo na zadek. Když začnou věci zapadat do sebe, bylo to šílené a není to nic, co by se nemohlo stát. Skvělý Young adult thriller, který jsem nedokázala odložit.

MartinaF
14.05.2021 5 z 5

Málokdy dávám young/adult knihám max hvězdiček, většinou totiž najdu něco, co se mi nelíbí. tady jsem ovšem četla s otevřenou pusou a nestačila číst, jak to bylo napínavé. Dva příběhy, které mají v základu jedno společné - nebezpečí sociálních sítí, fanatismus a závislost. Knize jsem úplně propadla. Byla napínavá, čtivá a v mnoha ohledech i reálná.

DreamerX9
14.04.2021 5 z 5

Kdyby to šlo dám i více hvězd protože tohle byla pecka. Bylo to jako číst další díl černého zrcadla po kterém zůstanete sedět. Nejhorší na tehle knize je že se to fakt děje jenom se o tom nemluví nebo si to nechceme přiznat. Krutá realita popularity, psycho a sociální sítě. Nechci dávat spoilery. Myslím že nesedne každému ale když už ne pro ten děj tak pro tu myšlenku. Za mě fakt síla ale stálo to za to! Doporučuji !

Autorovy další knížky

Tom Pollock
britská
2015  79%Skleněná republika
2014  75%Syn Londýna
2021  79%Heartstream

Kniha Heartstream je v

Přečtených57x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených9x
Knihotéce59x
Chystám se číst58x
Chci si koupit22x
dalších seznamech1x