Skleněná republika

Skleněná republika https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245678/mid_sklenena-republika-RyX-245678.jpg 4 24 9

Mrakodrapový trůn série

< 2. díl

Penin život je samé tajemství – tajemství, která stojí za jejím tříměsíčním zmizením ze školy, tajemství, jak přišla k jizvám na tváři, a hlavně tajemství jejího druhého já v Londýně za zrcadlem. Mladá studentka se snaží zapomenout na Reache, Filiuse i Ostnatou milenku a vrátit se k normálnímu životu, ale když se její dvojče ztratí, nemá na vybranou a musí pátrat na odvrácené straně města. Nalezne tam svět, ve kterém jsou jizvy známkou krásy a zločinci kvůli tvářím zabíjejí…... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Paseka , Fantom Print
Originální název:

The Glass Republic , 2013


více info...

Přidat komentář

kachnat
21.11.2020 5 z 5

Opět úžasně čtivé. Škoda, že další díl v českém jazyce nevyšel. Konci to v nejlepším a mohu si jen domyslet, kdo nakonec bude paní ulic a jak to dopadne.

stanislav0373
08.01.2020 3 z 5

Bez třetího dílu (Naše Paní ulic) to nemá cenu číst, neboť to končí v nejlepším...A ten, pokud vím, v ČR nevyšel. Škoda...


Safira55
13.09.2019 5 z 5

Me se to moc líbilo, konečně autor co přišel s originálním nápadem!! Jen bych knihy co nemají přeložený poslední díl úplně zakázala :( je to již další série u které nevím jak to skončí, bohužel...
Ale sérii moc doporučuji, autor nádherné oživuje Londýn, je to nádherné az mě mrzí že to tak není... :)

YA-girl
02.02.2018 3 z 5

Druhý díl už mi nepřišel tak záživný jako první: člověk už věděl, co může čekat - a to taky dostal. Chvílemi už to bylo kvůli snaze o originalitu a "důvtipnou nápaditost" až moc "přitažené za vlasy" a prostě až moc fantasy ;). A chyběl mi tam hlavní hrdina, navzdory prvnímu dílu to tady bylo zase jen o samých holkách.

Teclaireddy
23.10.2017 3 z 5

Druhý díl mě, na rozdíl od prvního, tolik neuhranul svou originalitou, protože jsem již věděla, co od něj čekat. Tím u mě bohužel přišel o pár bodů. Dlouho jsem se nemohla začít, a pak jsem zase začala číst tak netrpělivě, že jsem nad tím ani moc nepřemýšlela - a najednou jsem zjistila, že vlastně hodně věcem nerozumím. Byla to asi z velké části moje chyba, ale vlastně jsem moc nepochopila, jak se rodí zrcadlokraté, co přesně je vlastně id, proč měla zrovna Parva ve světě za zrcadlem takové postavení atd. Nakonec jsem z toho byla trochu zmatená a nevěděla, jaké má ta kniha vlastně poselství. Protože jinak je ta myšlenka světa za zrcadlem zajímavá, akorát se mi to nějak nespojilo dohromady.

Sarfias
12.02.2017 5 z 5

Přiznám se, že jsem až do druhé poloviny knihy nevěděla, jestli knihu vůbec dočtu. Několikrát jsem také zvažovala, kolik hvězd mám dát, protože jsem měla značně smíšené pocity. Knihu jsem četla dlouho, příběh Pen mě nebavil a hledala jsem si k ní mnoho měsíců cestu. Pak se to ale zlomilo a já si začala užívat neskutečně fantastický svět stejně, jako v prvním dílu, který mě naprosto uchvátil.
Kniha není rozhodně pro každého, někdo v ni kouzlo nenajde, nedocení autorovu místy až bizarní představivost. I já měla pochybnosti. A i když kniha nepatří k těm, ke kterým bych se v dohledné době vrátila, hodnotím pěti hvězdami, protože zabavila, přinesla nové, nechala na vážkách jak to bude pokračovat, vyvolala soucit s hlavními postavami. Splnila, co by asi kniha splnit měla :-)

adela3429
26.12.2015 3 z 5

K prvnímu dílu jsem napsala toto:
Nesmírně originální příběh, za který si autor určitě zaslouží jedničku s hvězdičkou, ale právě tím, že se vymyká všemu, co bylo dosud uvedeno na trh, se najdou pochopitelně i čtenáři, kterým nebude příběh moc sedět. Já jsem bohužel jedna z nich. Originální a poutavé to je, ale můj styl zase až tak ne. Ale jsem ráda, že jsem si knížku přečetla, protože je to vážně něco úplně nového, a pokud rádi experimentujete, měli byste se do knihy pustit :)

Co se týče dílu druhého, líbil se mi víc, než ten první, ale stále jsem si na autorovo psaní nedokázala zvyknout. Pro ty, co mají rádi novinky a originální náměty, musí být tato série super, ale já se spíš radši držím zajetých kolejí, proto jsem se na zadek neposadila ani ze Skleněné republiky. Třetí díl si ale určitě přečtu, jsem zvědavá, jak to dopadne.

FishMac
22.12.2015 5 z 5

Opět originální, neskutečná porce fantazie, napínavé, dospělé a opět hořkosladké jako první díl ale zároveň tak jiné... kdo má rád fantasy, které vybočují z klasických kolejí žánru, rozhodně sáhněte po této sérii....třetí díl bude mňamóznííí :-P

jana1599
13.12.2015 5 z 5

Skvělé pokračování první knihy. Svět za zrcadlem, jak jste si ho nedokázali představit ani v nejdivočejších snech... Nemůžu se dočkat 3. dílu, neví někdo, kdy bychom mohli očekávat překlad?

Štítky knihy

Londýn magie městská (urban) fantasy

Autorovy další knížky

Tom Pollock
britská
2015  79%Skleněná republika
2014  75%Syn Londýna
2021  79%Heartstream

Kniha Skleněná republika je v

Právě čtených2x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce64x
Chystám se číst38x
Chci si koupit10x