Praha pod rouškou strachu

recenze

Prahu rdousí strach (dvojkniha 1. a 2. díl) (2018) / klarabooks
Prahu rdousí strach (dvojkniha 1. a 2. díl)

Kniha „Prahu rdousí strach“ by si hned na první dojem dle mého soudu zasloužila pochvalu od odborníků na marketing. Pokud se říká, že obal prodává, pak v tomto případě je obal knihy velmi lákavý a motivující ke koupi. Obal je totiž výrazný a unikátní.
Neméně zajímavý než obal je taky název knihy „Prahu rdousí strach“. Z tohoto názvu lze usuzovat, že kniha bude o napětí, a to je taky čtenářsky lákavé. Číst příběh o strachu je výzvou.
Další předností knihy je krásná čeština, již autor Jan Bauer používá. Díky četnému použití dialogů jsem se navíc cítila jakoby bych byla přímo na místě děje.
Problematiku řešenou v knize neřeší Bauer poprvé, už jsme se s ní setkali v dřívějších knihách Pražský rozparovač a Vampýr z Koňského trhu, ale je to vděčné téma, které si své čtenáře najde vždy.
Mírou brutality (způsob vražd) předčí toto české dílo i Smrt všem prasatům od Tonyho Parsonse, což je kniha od stejného nakladatelství MOBA, již jsem četla nedávno.
Vedle negativních či sporných postav jsem si v recenzovaném díle oblíbila postavu františkánského mnicha Blasiuse, který oplývá důvtipem.
Bude novoměstský rychtář Jakub Protiva z Protivce úspěšný v pátrání po vrahovi mladých žen? Jaký trest si zaslouží nevěstky? Kdo je tajemným vampýrem v druhém příběhu?
Pokud se chcete bát společně s obyvateli Nového Města pražského a pátrat s rychtářem po vrahovi, neměli byste se rozpakovat a zvolit toto detektivní dílo.
Pro mě bylo poctou, že jsem měla možnost přečíst si knihu coby recenzentka a vyjadřuji poděkování nakladatelství MOBA.
Na závěr si dovoluji citát z knihy:
„Když nechceš, nebudu se ti vnucovat,“ řekl zase tím svým až nepřirozeně vysokým hlasem, popohnal koně a vyrazil k budovám kláštera servitů. Právě zde začínalo Nové Město pražské. Chudák Barbora netušila, že jeho odmítnutím udělala další osudovou chybu.“

Komentáře (0)

Přidat komentář