POMOCNICE

recenze

Pomocnice (2023) 4 z 5 / Šárka5875
Pomocnice

Millie přijme místo pomocnice v domácnosti u jedné bohaté rodiny. Nina, paní domu, se však chová úplně jinak než při pohovoru, kde byla velice milá a vstřícná. Znáte to, kdyz ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Ubytuje Millie v miniaturní místnůstce v podkroví a neváhá ji při každé příležitosti ponížit. Millie si však potřebuje práci udržet a tak se snaží Nininy výčitky a peskování nějak snášet.

Dcerunka Winchesterových je zase malý, rozmazlený spratek. Zato Andrew, Niny manžel, je úžasný chlap. Pohledný, milý, ohleduplný. Jak vůbec může vydržet ty příšerné Nininy nálady? Rozhodně by si zasloužil jinou ženu, domnívá se Millie. Myslí tím snad sebe?

Skoro polovinu knihy jsem si říkala, proč že to má být pecka? Potom však došlo k jistému zvratu a druhá polovina knihy se mi četla jedním dechem. Ovšem nepřišlo mi to jako něco originálního, dokonce mi příběh připomněl určitými situacemi dvě knihy, které jsem v minulosti četla. Věřím, že budou nadšení ti čtenáři, kteří v oblasti psychothrilleru nemají mnoho načteno.

Takže za mě ano, knížka se mi četla dobře, nechybí v ní napětí, překvapivé zvraty, ale na zadek jsem si z ní nesedla. Anotaci si můžete přečíst na poslední fotce. Chválím povedenou obálku.


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ta moje. Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro cel... více


Komentáře (0)

Přidat komentář