DÍVKA V MLZE

recenze

Dívka v mlze (2023) 4 z 5 / Šárka5875
Dívka v mlze

Dvojice detektivů David Meizner a Ema Kopecká vyšetřují vraždu mladé ženy v chatové osadě na východním Slovensku. Během pátrání se dostávají až do útlého dětství oběti a vyplývá na povrch, co všechno si Hana už jako malá holčička musela vytrpět. Podezřelých je hned několik, ale ne všichni mají motiv.

Příběh je z větší části vyprávěný z pohledu Davida Meiznera. Je to dobrý polda, ovšem nenapravitelný sukničkář. Ve skutečnosti je ale zamilovaný do své kolegyně Emy. Ema je rozumná a rozvážná ženská, která tak alespoň usměrňuje Davidovu prchlivost.

Dalších několik kapitol psaných kurzívou vypráví Hana, naše oběť, a musím říct, že tyto pasáže nebylo vůbec příjemné číst. Zneužívání dětí je prostě hrozné.

Potom je v knize pár kapitol, které jsou napsané pohledem různých postav, vyskytujících se v ději.

V příběhu vystupuje poměrně velké množství postav, ale dá se v nich celkem orientovat. Děj není nikterak svižný, nicméně není nudný. Docela mě bavilo vyprávění z pohledu muže, i když mi tedy David občas lezl svým chováním na nervy.

Celkově vzato mě detektivka bavila, dobře se četla, nechybělo napětí. Autorčin styl mi sedl a rozhodně si přečtu další knihy, které u nás vyjdou.


Dívka v mlze Dívka v mlze Barbora Bernátová

V bohem zapomenuté chatové osadě na východním Slovensku nacházejí dva mladíci zavražděnou ženu. Její totožnost je velkou neznámou. Případ řeší svérázný detektiv David Meizner, věčně nevrlý a nepříjemný sukničkář, který nemá lidi p... více


Komentáře (0)

Přidat komentář