Pohádková vražda

recenze

Vražda v Schönbrunnu (2021) 3 z 5 / kriskross
Vražda v Schönbrunnu

Uprostřed neviditelného pentagramu v pohádkovém parku v Schönbrunnu je nalezeno tělo mladé ženy. Podivnější už je jen fakt, že má na sobě svatební šaty, vypadá jako Sněhurka a kolem ní je místo sedmi trpaslíků, sedm pohřebních svíček. Valentina tělo objeví, když si tudy jde jako každé ráno zaběhat. Novinářka Sarah dostane 108 růží od tajného ctitele Jacoba. Felix se má znovu ženit.

Všechno vypadá jako náhoda, dokud to do sebe nezačne zapadat. Valentina je Felixova nastávající žena a mrtvé tělo patří jeho bývalé snoubence Daniele, která zmizela před pěti lety, velmi krátce před plánovanou svatbou. Sarah píše do rubriky a tradicích a pověrách a 108 není jen číslo pentagramu, 108 růží rovněž představuje nabídku k sňatku. A Jacob? Starší z bratří Grimmů.

Autorka se mi opravdu trefila do vkusu! Miluji pohádky a krimi. A víc miluji už snad jen to, když to někdo spojí. Kombinace „čarodějnictví"; symbolů, čísel, pověr a dětských příběhů spolu s chladnokrevně promyšlenou vraždou byla prostě skvělá.

Začátek knihy jsem přečetla hodně rychle, neboť mě příběh na první dobrou velmi zaujal. Zhruba v polovině potom přišla pasáž, kdy se děj za mě trošku natahoval, nic moc se nedělo a já dostala podezření, kdo je vrah. Konec byl skvělý, napínavý, věci dostaly rychlý spád, zároveň jsem dostala odpovědi na všechny své otázky. Jediné, co mě trochu mrzí, že se mé podezření ohledně vraha potvrdilo.

Každopádně knihu hodnotím jako čtivé, zajímavé, originální dílo autorky a určitě po ní ráda sáhnu znovu. Postavy byly vesměs sympatické, romantické linky tak akorát upozaděné a mám radost z prostředí Vídně, konkrétně okolí opravdu překrásného Schönbrunnu. Když přišla nudnější středová pasáž, představila jsem si při čtení procházku zámeckými zahradami, nebo Schönbrunnskou zoo, a hned se kniha četla o poznání rychleji a lépe.

Na závěr velké díky nakladatelství MOBA za zaslání knihy.

Komentáře (0)

Přidat komentář