Biolog vs Zvíře

recenze

Šelma (2018) 4 z 5 / kriskross
Šelma

Theo Cray je podivín, jak se pro profesora bioinformatiky sluší a patří. Když je ale surově zavražděna jeho bývalá studentka a Theo se nejen připlete k vyšetřovaní, ale dokonce je chvíli sám podezřelým, zjistí, že půda tam venku je o dost děsivější, než ta akademická.
Když policie nadále nedbá jeho poznatkům k případu, rozhodne se dopadnout vraha na vlastní pěst. Tím si udělá víc, než jednoho nebezpečného nepřítele. Podaří se mu díky svým neortodoxním metodám dopadnou vraha? Nebo skončí dřív ve vězení a maniak, jež své vraždy důmyslně maskuje za útoky divokých šelem bude pokračovat ve vražedném běsnění?

Profesor Theo Cray se stal jednou z mých nejoblíbenějších knižních postav za poslední měsíce. Velice inteligentní, sarkastický, emočně lehce zaostalý, sociálně neobratný, ale co se exaktních věd týče, geniální, muž středního věku.

Kniha měla navíc velice napínavou, akční dějovou linku a skvěle vypracovanou detektivní zápletku. Jediné, z čeho jsem nebyla unešená byl závěr, připomínající scénu z béčkového akčního filmu. Spousta čtenářů v mém okolí ztrácela zájem při dlouhých odborných pasážích, pro mě, jako studentku biologie byly v beletrii příjemným osvěžením.

Celkově knihu hodnotím nadprůměrně a velice se těším na pokračování série Naturalista i další knihy autora.

Komentáře (0)

Přidat komentář