Nemilosrdný vrah se vrací

recenze

Dvojitý kříž (2013) 3 z 5 / kriskross
Dvojitý kříž

První případ Roberta Huntera a jeho mladičkého parťáka Carlose Garcii.

V opuštěném domě je nalezeno zohyzděné ženské tělo. Vrah se na ní vyřádil, dokud byla ještě naživu a pak ji chladnokrevně zabil. Pozornost Huntera však upoutá chirurgicky přesně vyřezaný dvojitý kříž na zátylku oběti. Robert už něco podobného viděl, sám dokonce muže, který si takto své oběti značkoval, zatknul. Co se to tedy v drsných ulicích LA děje? Vstal snad Krucifix z mrtvých? Je to snaha někoho se za něj vydávat? Nebo měl Hunter pravdu, když pochyboval, že byl za vraždu odsouzen ten pravý?

Thriller jak se sluší a patří! Dvojitý kříž vás od začátku vtáhne do děje, v knize se stále něco děje, postupně přicházíte na kloub pachateli i motivu jeho činů. Carter píše opravdu neskutečně čtivě, ačkoliv pro někoho možná příliš drsně a a podrobně. Popisy mučení a smrti obětí jsou zde opravdu značně barvité, což nemusí vyhovovat každému čtenáři. Co se týče zápletky, nejedná se o nic veskrze originálního, zato je poutavá a dobře rozvětvená. Postavy jsou osobité, zatímco Robert je geniální samotář a trošku podivín, jasně kontrastuje s mladším, méně zkušeným, avšak emočně značně otevřenějším, Garciou. Celá kniha je protkána jejich dialogy, které jsou velmi čtivé, stejně jako popisy.

Celá kniha samozřejmě postupně graduje a posledních pár stran je nabitých akcí i zvraty. Úplně na konci samozřejmě dojde k vysvětlení a objasnění veškerých okolností, takže čtenáři nezůstanou po dočtení žádné nezodpovězené otázky.

Celkově Dvojitý kříž i celou sérii s Robertem Hunterem doporučuji, je to příjemné, oddechové čtení na dlouhé zimní večery.

Komentáře (0)

Přidat komentář