Šest tajemství neudrží...

recenze

Šest (2021) 3 z 5 / kriskross
Šest

Říka se, že dva tajemství neudrží. A co teprve šest?

Parta blízkých přátel se vydává na hudební festival. Dobrá nálada se však brzy rozplyne nad mrtvolou v lese nedaleko campu. A jako by to nestačilo, není jen jedna. Pod návalem adrenalinu a alkoholu se rozhodnou obou těl zbavit a celou událost pečlivě ututlat. Koho ale dožene svědomí dřív a koho později?

„Tak teď žijeme. Okamžiky prostoupené vibrováním nebo vyzváněním mobilních telefonů, abychom věděli, co se ve světe děje. Jsme kdykoli okamžitě k zastižení. Čekám, že až přijde konec světa, dozvíme se o tom z oznámení o přijetí mimořádné zprávy."

Šest je silně psychologicky laděný thriller o pocitu viny. Sama jsem se musela při čtení několikrát pozastavit nad tím, co bych v takové konkrétní situaci udělala. A odpověď byla vždy stejná; nemám tušení. Člověk ví, co je správné, ví, co je rozumné, ale je to totéž, co udělá v návalu adrenalinu a pod vlivem? A dokáže poté se svým svědomím normálně žít?

Ačkoliv knize časté vnitřní dialogy a myšlenkové pochody hlavního hrdiny občas ubírají na napětí, posledních několik kapitol je doslova nabitých akcí, krví a šokujícími zvraty.

Celkově bych knihu hodnotila jako lepší průměr, i když se určité pasáže vlekly, nervy drásající konec byl dobrým zadostiučiněním a výbornou tečkou za celým příběhem.

Komentáře (0)

Přidat komentář