Podlý král aneb Kdo chce víc, nemá nic

recenze

Podlý král (2019) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Podlý král

Čtete série postupně podle vydávání, nebo si je necháváte až najednou?

Díky bohu za to, že jsem si z knihovny půjčila i zbytek série. A taky za to, že jsem se k ní vůbec dostala až po tom, co byla celá vydaná. Tady by se mi čekání moc nelíbilo. Ale u které série ano, že?

U druhého dílu si opravdu na pomalý rozjezd stěžovat nebudu. Přesto musím uznat, že se někomu může zdát trochu nudnější. Autorka totiž nechává zvraty až po půlce knihy a tak kdo čeká akci od začátku do konce, asi bude trochu zklamaný. Já jsem se začetla od začátku do konce a knihu jsem přelouskala téměř na jedno posezení.
Přestože politika není mým oblíbeným prvkem v knihách, tady jsem si všechny ty tajnosti a strategie opravdu užila. Nejvíc jsem pozorovala vývoj postav. Jude, která přičichla k moci, chtěla víc a víc a možná proto nedělala všechna rozhodnutí úplně tak, jak bych si myslela, že je správné. U Cardana nebyl vývoj tolik znát, protože mu, na rozdíl od Jude, nevidíme do hlavy (kniha je psaná v ich formě z pohledu Jude), přesto se mi líbilo, jak pomalu ale jistě začíná přemýšlet jinak. V Podlém králi bych Taryn a Madoca nejraději něčím praštila. Taryn mi lezla strašně krkem a Madoca jsem zase nedokázala vůbec prohlédnout a to mě štvalo.
Důvod, proč nemá tahle série plný počet hvězdiček je stále to, že mi chybí víc informací o světě, jeho fungovaní a systému magie. To, co nám je řečeno, je málo.
Co se mi ale líbilo, byl Podmořský svět. Opět bych si o něm ráda přečetla víc, ale i tak se mi moc líbila tahle změna.
Závěr dílu byl opět odzbrojující. Vůbec jsem tohle nečekala a celý Epilog jsem jen kroutila hlavnou…

Obálka a grafika: Jak už jsem psala, chci hardback k téhle sérii. Grafika u kapitol byla ještě hezčí, než v prvním díle a líbí se mi i grafika oddělovaní místa a času ve vyprávění.

Verdikt: Podlý král se čte sám a konec je opět totální cliffhanger. Každopádně se mi četl mnohem líp, než první díl. Hodnotím 4 hvězdičkami.


Podlý král Podlý král Holly Black

První lekce zní: zatvrď se. Poté co vyšlo najevo, že Doubek je ve skutečnosti dědicem vílího trůnu, musí Jude svému bratříčkovi zajistit bezpečí. A právě jen kvůli tomu k sobě připoutala podlého prince – teď už krále – Cardana a s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář