Podivnost - je v pořádku!

recenze

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2012) 5 z 5 / Maara320
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Čtu již podruhé a pořád mě to baví.
To první seznamování se se světem podivných. S Emmou, Enochem, Olivou, Bronwyn a dalšími.

Kniha se čte velmi krásně. Má to spád a příběh graduje a postupně nám odhaluje, jak podivní v dnešním světě žijí ukrytí. Na konci, když se loučí s ostrovem - bylo mi jich líto.
Jacob a jeho parta je skvělá. Kniha krásně pracuje s lidskou fantazií a dokáže vás úplně vtáhnout do příběhu. Ať už se jedná o představu ostrova a města Cairnholm, kde se nachází smyčka ve které žijí podivní, ale také postavy podivných. Díky popisu tehdejší doby si dokážete představit, jak se žilo a jak podivní ve smyčce žijí.
Škoda jen, že netvoři umějí už také procházet smyčkami - naštěstí mají Jacoba - ten totiž netvory vidí. A příběh se může rozvíjet dál. Záchrana ymbryny, boj u majáku.

Spisovatel ještě více napomáhá čtenářově fantazii díky fotografiím, které jsou originální a spisovatel je osobně posbíral.

Jsem zvědavý na další díl - Podivné město :-)

No a pak jsem zhlédl film a jedním slovem - KATASTROFA!!! (myslím ten film). Herecké obsazení skvělé. Postava Emmy je ve filmu úplně jiná. A všechny tři knihy jsou obsažené pouze v jednom filmu - což je škoda.

Komentáře (0)

Přidat komentář