Srdcerváči - kniha první, tedy spíš komiks.

recenze

Srdcerváči. Kniha 1 (2019) 5 z 5 / Maara320
Srdcerváči. Kniha 1

Když jsem tuto knihu dostal, byl jsem překvapený, že je psána komiksovou formou. Zpočátku mi to vadilo, přeci jen jsem zvyklý na knihy psané normálním textem, ale po pár stránkách jsem tomu přišel na chuť.

Můj osobní názor je, že díky této formě může lépe pracovat vaše fantazie :-). Obrázky v knize jsou černobílé a zpracovány jednoduše. Tím nemyslím, že by zde nebyly dobré kresby, spíše jsou bez textu a čtenář může rozvíjet své představy.

A teď ke knize. Přečetl jsem všechny tři díly, čtvrtý zatím nevyšel. Takže shrnu recenzi na všechny tři díly.

Setkáváme se zde s Charliem, který je zatím jediný "přiznaný" gay ve škole. V průběhu čtení se dozvíte, že Charlie, po coming-outu, hodně trpěl a byl šikanován.
Má milující rodinu a nejvíce mě z jeho rodiny baví jeho sestra, která je v knize pojmenována jako zjev :-)

Druhý z páru je Nick. Nick je zpočátku pouze Charlieho kamarád, který hraje ragby a přemluví Charlieho ať se přidá do týmu.

A v tom ten příběh začíná. Zpočátku je to o objevování sebe sama. Hlavně Nick, který si do té doby než poznal Charlieho, myslel, že je heterosexuál. Nick je samozřejmě z té změny v citech zmatený a neví co dál. Charlie ho velmi přitahuje. A začne takové to první poznávání, nenápadné dotyky až to skončí polibkem.

Hodně se tady řeší coming-out. Jak to vezme okolí, rodina, přátelé. Je to věc, kterou ve většině případů řeší každý kdo si tím prochází (mám to z vlastní zkušenosti).

Nick vše oznámí své mamince, která je skvělá a vše vezme naprosto v pohodě. Dokonce i přátelé Charlieho a Nicka jsou ve finále s jejich vztahem v "cajku".

Na knize se mi líbí, že neřeší jen povrchové záležitosti, ale snaží se jít i do hloubky. Jak jsem psal výše, coming-out, okolí, názory lidí atd....Třetí díl končí vyhledáváním problému s příjmem potravy. Takže kniha není jen o lásce dvou kluků, dvou holek, atd...

Doporučuji přečíst. Nebudete zklamaní.

Komentáře (0)

Přidat komentář