Po tvém boku

recenze

Po tvém boku (2017) / ZapisnikTerky
Po tvém boku

Přátelé, to bylo něco. Přiznávám, že tohle je moje první knížka od Kasie West, ale takovou pecku jsem opravdu nečekala. Tenhle typ knih je moje guilty pleasure… protože ve třiceti zamilovaně přečíst takovou knihu na jeden zátah a do tří do rána? Byla na to nálada, ale nepřejte si vidět to ráno.
.
Autumn je oblíbená středoškolačka, která má spoustu kamarádů. Trpí úzkostnou poruchou a tak jí skutečnost, že zůstala zamčená v knihovně na 3 dny bez mobilu a jídla dost rozhodí. Ale ona není sama. Je tam s ní Dax. Kluk, o kterém kolují strašidelné fámy po celé škole. Jak ty tři dny spolu zvládnou? A co bude pak, až se potkají mimo knihovnu?
.
- K záporům knihy tentokrát nemám moc co psát. Nevím, jak by Daxovi procházelo věčné mizení z domova, ale nemám povědomí o takových institucích. Autumn byla na sedmnáctiletou holku docela dost rozumná a sečtělá, možná by to mohlo být i jejími úzkostmi, ale já když si vzpomenu na svých sladkých sedmnáct… no, radši nemluvit.
.
+ Postavy byly opravdu pěkně popsané, měly svoje charaktery a v průběhu knihy se jich držely. Fyzický popis byl spíš povrchní, vůbec si nevybavuji nějaké detaily vzhledu nebo oblečení – což je fajn, u takhle krátké knížky by byly spíš navíc. Opravdu zamilovaně jsem koukala na vývoj Daxe a jeho postupné oťukávání s Autumn. Moc pěkně byl popsaný vztah Autumn a její maminky a bráchy Owena. Sama mám dva bratry a takový vztah bych s nimi moc ráda měla. I Jeff nebo Lisa byli super, pevně zakotvení se svými osobnostmi, paráda. (Jeff je jakože dost blázen ) Hodně se mi líbil popis úzkostných stavů. Je znát, že si o nich autorka dělala průzkum nebo si tím sama prošla. Vím, o čem mluvím. Začátek doslova vystřelil hned v první větě a konec byl prostě sladký. Přesně tenhle pocit jsem od knihy očekávala.
.
Obálka knihy je příjemná, ale nějak zvlášť nezaujme. Opět jsem měla jen eknihu půjčenou z naší knihovny.
.
Verdikt je tedy víc než jasný. Jestli chcete sladký román pro zlepšení nálady, jděte do toho. Knihu přečtete jako ‘‘malinu“ . Určitě se bude líbit holkám okolo osmnáctky, což je určitě i cílová skupina. A přestože je to prostě cute románek, má tahle kniha v sobě poselství.

Komentáře (0)

Přidat komentář