Pekárna v Brooklynu aneb pojďme si udělat procházku New Yorkem

recenze

Pekárna v Brooklynu (2019) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Pekárna v Brooklynu

Sérii Romantické útěky jsem objevila až po tom, co jsem dočetla Kavárnu v Kodani. Respektive jsem zjistila, že na sebe knihy trošku navazují. Čtu je tím pádem tak nějak na přeskáčku, ale stejně je miluju!
.
Hlavní nevýhoda téhle knihy byla ta, že jsem jí měla hned přečtenou. Opravdu, tenhle díl byl totiž snad ještě lepší než Kavárna v Kodani. Opět mě občasná “natvrdlost“ hlavních hrdinů trochu štvala, ale to byl nejspíš účel.
Nevím proč, ale v Kavárně v Kodani jsem si hlavní hrdinku, Sophii, představila jako brunetku a když tady na začátku zaznělo, že si jen pročísla své blond vlasy, trochu mi to znepříjemnilo čtení, ale to rozhodně není chyba knihy, že :D.
Ještě mi malinko vadí, že v téhle sérii je vždycky konec příliš uspěchaný. Ale pravděpodobně by na mě byl rychlý/krátký, i s kapitolou navíc :D.
.
Zato plusy téhle knížky… nevím, co napsat dřív :D. Hlavní hrdinka mi tak moc sedla, že jsem se cítila být jí. Sophie pracuje jako food novinářka – no není to super práce? Jediná lepší věc, je psát o knihách :D. Dál tu máme Todda, bože, to je přesně můj typ. Uznávám, že po začátku působil trochu arogantně, ale hned jsem do něj byla zažraná. A Bella? Nejlepší kamarádka, která vám udělá ráno dort a kávu a po práci na vás čeká se sklenkou vína. Trochu jsem se bála, že prostředí Brooklynu nebude tak zajímavé jako Kodaň nebo Paříž (z dalších dílů této série), ale neuvěřitelně mi vyhovovalo. Takové domácké, přesto ale bylo kam jí za památkami. Jestli někdy pojedu do nějaké metropole z těchto knih, udělám si procházku alá Romantické útěky.
A jako obvykle musím ohodnotit i sexy stránky. Autorka dokáže výborně vyrovnat žhavou vášeň a romantiku, opravdu nádherné!
.
Tyhle krásné obálky z Romantických útěků by si prostě zasloužily hardback. Prostě jo! Navíc, všimla jsem si, že není obálka úplně doladěná. Například u tohoto dílu se docela dost mluví o těch dortících, které Sophie a Bella pečou a tak mě trochu mrzí, že si ten, kdo navrhoval obálku, nevzal víc inspirace z knihy. Byla tam spousta popisů Belliných dortíku, ale ten z obálky tam určitě nebyl.
.
Verdikt? Tohle si prostě musíte přečíst, pokud máte aspoň trochu rádi romantiku. Nebylo tam ani tolik klišé a já se u toho pořád usmívala jako puberťačka :D. Rozhodně nejlepší kniha Týdne romantiky, který jsem si naordinovala. Takže jasných 5/5 .

Komentáře (0)

Přidat komentář