Pan Romantik aneb Nebuď cynik

recenze

Pan Romantik (2021) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Pan Romantik

Jak moc je pro vás důležitá uvěřitelnost příběhu?

Knihu Pan Romantik jsem četla ve společném čtení s @bookaholicjessie , @hanybooks , @kdosicte a @knihomaniak . A jsem moc ráda, že mě holky přibraly, protože jsem si čtení moc užila.

Vůbec nic jsem od ní nečekala a nakonec jsem byla dost překvapená. Začátek nebyl nijak zvlášť pomalý, hned jsem se začetla a dostala do příběhu.
Eden se mi jako hrdinka moc líbila a přestože měla své mindráky (mírně řečeno), byla mi moc sympatická svým ostrovtipem a humorem. Hlavní mužský hrdina byl mimořádně složitý, ale když už jsem ho prokoukla, dostal se mi pod kůži. Ovšem uznávám, že jeho osobnost se mohla jevit mírně schizofrenická.
Když už mluvíme o postavách, musím zmínit mou nejoblíbenější z této knihy a to bezesporu babičku Nanabeth. Ta ženská byla fakt úžasná. Je zjevné, po kom Eden zdědila svůj humor. Opravdu mě bavil Nanabethin vztah s Moby Duckem :D.
Když je romantická kniha z prostředí nakladatelství nebo redakce časopisu, má u mě vyhráno. Už to je důvod k tomu, abych si ji přečetla. Tady je to z novinářského prostředí a klidně bych v tomto tématu trochu přitlačila na pilu.
Co mi chybělo, bylo doladění vztahu Edenina kamaráda a její sestry. To mi přišlo, jakoby to autorka prostě zapomněla dokončit a fakt moc mě to mrzelo. Protože ten kluk byl poklad.
Závěr knihy byl hezký, přestože dost předvídatelný.

Obálka a grafika: No… jako pěkný. Ale nic zásadního. Nic, co by mě na knize upoutalo, abych si jí v knihkupectví všimla.

Verdikt: Kniha mi v hlavě neutkví, ale opravdu jsem se dobře bavila. Humor této knihy byl super. Doporučuju. 3,5/5 hvězd.

Komentáře (2)

Přidat komentář

ZapisnikTerky
28.10.2021

@ronnies.library : Ten uz mam taky za sebou .

ronnies.library
19.10.2021

Souhlasím, Namabeth a Moby Duck jsou naprosto jedineční a hlavně pak když se k nim přidá Paul!!! Pokud se ti líbí ta novinařina, tak doporučuju Jeho banán, naprosto skvělá kniha!!!