Osud má s každým plány

recenze

Prohnilé město (2018) 5 z 5 / terka98
Prohnilé město

Druhý a závěrečný díl příběhu z Ketterdamu.

Šesti psancům se podařilo nemožné. Kousek, za který měli přislíbenou tučnou odměnu. Jenže místo toho, aby se o ni rozdělili, čekala na ně zrada. Proto musí napnout všechny své síly, aby získali to, co jim patří. V temných ulicích zkorumpovaného Ketterdamu se mezitím schyluje k válce. Nebezpečná smrtící droga jurda parem se tu stává předmětem boje o moc. Obstojí Kazova prohnanost proti nepřátelům a zůstanou mu jeho lidé vůbec věrni?

Pokračování naprosto předčilo mé očekávání. Myslela jsem, že to už není možné, ale stalo se. Druhý díl pro mě byl více nabitý akcí, rychleji to utíkalo a byl více napěchovaný napětím.

Každou postavu jsme poznávali stále víc, zjišťovali jsme jejich minulost i plány do budoucnosti. Na příběhu se mi, stejně jako v prvním díle, hrozně líbilo, jaké vztahy mezi sebou mají jednotlivé postavy a jejich humor.

Druhý díl byl o poznaní víc nabitý napětím a autorka své postavy vystavovala nebezpečí mnohem častěji než v první knize. Naše skupina se tu vypořádává s jednou „neřešitelnou“ situací za druhou. Buď jako skupina nebo každý sám za sebe. Postavy, které si byly na začátku skoro cizí se teď pomalu a jistě stávají přáteli a záleží jim na sobě. Myšlení Kaze a vlastně tím pádem i autorky samotné, to bylo něco neuvěřitelného. Celou tuhle partu jsem si zamilovala.

Příběh se už konečně odehrával celý v Ketterdamu, takže čtenář měl šanci se seznámit i s městem samotným.

Sečteno, podrženo, tento příběh rozhodně stojí za předčtení. Nejen, že je originální, ale není to žádná růžová pohádka s happy endem, což pro mě byla vítaná změna. Postavy jsou propracované, prostředí příběhu zrovna tak. V příběhu vlastně není žádný hodný a zlý hrdina, pouze mazaný a mazanější. Co se týká konce, vlastně to dopadlo dobře, ale mohlo to dopadnout o trošičku lépe. Zatím mě autorka nezklamala, a proto se budu těšit na její další knihy.

Komentáře (0)

Přidat komentář