O život

recenze

Pod hladinou (2021) 4 z 5 / Jenda744
Pod hladinou

Pokud sledujete dílo autorky Rachel Caine, jistě víte, že vyšlo již čtvrté pokračování série Na dně nazvané Pod hladinou. Jestliže jste četli předchozí tři díly, troufám si tvrdit, že si nenecháte ujít ani tento. Autorka je totiž mistryní napětí a všichni její čtenáři jsou zvědaví (samozřejmě včetně mě), jaký osud hlavní hrdinku nakonec potká. Její život je totiž neskutečně komplikovaný!

Gwen Proctorovou neustále pronásleduje minulost. Je úplně jedno, na jakém místě se ocitne. Je úplně jedno, jakou zvolí identitu. Minulosti prostě neuteče. Co všechno prožije tentokrát? Podaří se jí opět uniknout své smrti? Ano, je nespravedlivé že zrovna tato žena musí čelit tolika nástrahám. Na druhou stranu toto všechno je zárukou, že budete mít problém se od příběhu odtrhnout a opět jím budete zcela pohlceni.

Autorka ve všech předchozích dílech svým čtenářům ukázala, že umí psát. O tom zkrátka není pochyb. Všechny knihy jsou totiž plné až neuvěřitelných zvratů. Za sebe musím říct, že nejlepší byl určitě první díl. Jeho závěr mě naprosto dostal a já jsem se nemohl dočkat, až si budu moci přečíst další pokračování. Byl to nejnapínavější okamžik z celé série a nic dalšího ho už nedokázalo překonat. Nebudu vám lhát: během čtení dalších knih jsem si na několika místech říkal, zda Rachel Caine už své vyprávění neměla ukončit. Protože to přece není možné, aby se na jednu osobu sesypalo tolik špatného. S tím, jak se osud hlavní hrdinky vyvíjel, ztrácel svou uvěřitelnost. Jenže já jsem byl i přesto polapen a nedokázal jsem přestat číst. Ačkoli tedy nepovažuji tuto sérii za dokonalou a mám k ní pár výtek, musím napsat, že je neuvěřitelně čtivá, protože ani já jsem nakonec stejně neodolal a prostě si musel pořídit i další pokračování. A to už mluví samo za sebe!

Myslím, že celá série si mé doporučení zaslouží. Zejména fanoušci napínavých thrillerů jistě budou nadšeni a neměli by si ji nechat ujít. Jde o příběh, který vám zůstane v paměti a jehož děj si i po čase od přečtení plně dokážete vybavit.

Komentáře (0)

Přidat komentář