Nová slowburn romance od Mariany Zapaty

recenze

Rytmus, já & Malychin (2020) / Vendea
Rytmus, já & Malychin

Šestadvacetiletá Gaby Barreto je zrovna po ošklivém rozchodu, bez práce a nutně potřebuje peníze. Dostane příležitost strávit tři měsíce na turné se svým bratrem, jeho kapelou a druhou hostující kapelou, a tak neváhá. Nikdo jí ale neřekl, že tam bude i Saša Malychin, neskutečně okouzlující zpěvák z druhé kapely...

Rytmus, já a Malychin je standalone alone z pera Mariany Zapaty, které u nás v minulosti již vyšel velmi populární román Kulti. Jeho fanoušci se mohou těšit, jelikož se Malychin odehrává ve stejném světě a pokud budou dost všímaví, několik narážek na Reinera Kultiho najdou i zde.

Stejně jako předchozí román, je i Malychin slowburn romance, kterou mnozí řadí do žánru new adult kvůli věku hlavních hrdinů. Romantika mezi hlavními protagonisty se tak bude velmi pomalu rozvíjet od začátku knihy až do samotného konce, což je jedna z věcí, které jsou na románech Mariany Zapaty top. Takový vztah je totiž daleko realističtější. Tentokrát se autorka rozhodla pro prostředí rockové kapely, což jistě potěší všechny milovníky hudby.

Většina knihy stojí na budování charakterů všech postav a na vztahy mezi nimi. Co se týče hlavní hrdinky Gaby, jde o inteligentní šestadvacetiletou ženu, která je dost často sarkastická a nenechá si nic líbit. I přes těžký rozchod stále neví, co by chtěla v životě dělat a doufá, že to brzy zjistí.

Na Gabyině charakteru je asi nejhezčí její vztah s jejím bratrem-dvojčetem Elim a jeho kamarády z kapely, s nimiž se Gaby zná už od dětství. Právě oni kamarádi mohou za celou řadu vtipných scén, nad kterými budete smíchy jen kroutit hlavou.

A pak je tu Saša Malychin - neskutečně sexy zpěvák se skvělým charakterem. Na Sašovi jsem ocenila především to, že nejde o žádného namachrovaného frajírka, který holky jen využívá. Jeho vztah s Gaby byla radost sledovat. Milovníci love to hate vztahů si na své asi moc nepřijdou - na rozdíl od Kultiho se z hlavních hrdinů stanou přátelé téměř okamžitě. I tak je ale rozhodně o co stát.

Jelikož jsem se s autorčiným stylem psaní a jejím velmi specifickým humorem seznámila už v Kultim, neměla jsem s Malychinem žádné větší problémy (narozdíl od jiných recenzentů, kteří si stěžovali na přemíru použitých slov souvisejících s exkrementy). I když mi bylo fotbalového prostředí Kultiho o dost bližší, bylo zajímavé sledovat, jak může vypadat turné méně známé kapely, a jaké nesnáze to s sebou přináší.

Gaby byla správňácká hrdinka, která se nenechala ničím rozhodit a dokázala myslet hlavou. Její vztah s bratrem a jeho přáteli je rozhodně jednou z nejlepších věcí na celé knize, nemluvě o vtipnosti. Co se týče samotné romantiky, zklamaná jsem nebyla a postupně vyvíjející se vztah mezi Sašou a Gaby jsem si užila od začátku do konce.

Knihu Rytmus, já a Malychin bych doporučila všem, kteří hledají pomalu se vyvíjející romantiku se staršími hrdiny z prostředí hudebních kapel.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Albatrosmedia.cz.

Celá recenze na:
vendeadreams.blogspot.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář

Aracely
21.08.2020

Moc hezká recenze :-).