Nikdy tě nenechám odejít

recenze

Nenechám tě odejít (2019) 5 z 5 / eva3695
Nenechám tě odejít

Lindsey vychovává sama svou dceru Sophii poté, co před 11 lety utekla od svého násilnického manžela, který se jí pokusil zabít. Jí se však podařilo utéct a schovávat se před ním. Jejich útěk skončí ve chvíli, kdy její manžel Andrew zaviní nehodu pod vlivem alkoholu, a zabije nevinnou ženu.
Nyní je Lindsey spokojená. Postavila se na vlastní nohy, vybudovala si vlastní podnik a má poprvé od rozvodu nového přítele. Snaží se ze všech sil oprostit od minulosti, a myslí si, že se jí to konečně podařilo.
Vše se změní, když je její ex-manžel Andrew po 11 letech propuštěn z vězení a ona začíná žít opět ve strachu. Protože se začínají dít divné věci. Vše začne, když jde uklízet ke své klientce a tam má pocit, že s ní někdo je. Poté se jí někdo vloupe do domu, najde jejich psa otráveného a vše končí zraněním jejího přítele. Opravdu za tím vším je Andrew? Chce se jí vrátit do jejího života? On však tvrdí, že s tím nemá nic společného. Že se změnil. Může mu věřit? Protože ani Lindsey nemá úplně čisté svědomí, protože v tu noc, kdy utekla od svého manžela, provedla něco, co se jí teď může ošklivě vymstít…



Nenechám tě odejít je psychologický thriller, který poukazuje na rodinné drama. Protože hranice mezi láskou a kontrolou je velmi tenká.
Lindsey si z počátku ani neuvědomuje, že Andrew je nejen žárlivý, ale hlavně majetnický a posedlý kontrolou. Po narození dcery se to vše stupňuje do takové výše, že se Lindsey bojí cokoliv udělat nebo říct, jen aby manžela nerozzuřila. Nebojí se ani tak o sebe, jako spíš o to, že by mohl malou Sophii někam unést, a ona by zůstala sama bez rodiny, peněz a všeho. Protože ji postupně o všechno připravil.
Osobně mě malinko rozčilovalo, jak se Lindsey dlouho odhodlávala k útěku. Myslím, že pro ni měly být varovné první výbuchy vzteku a první ublížení. Chápu, že pro týrané ženy to musí být velmi těžké, ale to bylo asi jediné, co mi ze začátku malinko vadilo. A ještě chování Sophie, když se snažila navázat kontakt se svým otcem. Občas jsem si říkala, čím přemýšlí, když je vystavuje takovému nebezpečí. Ale opět na druhou stranu chápu, že chtěla dát tátovi šanci, aby jí vše vysvětlil. Chovala se prostě na svůj věk.
No a Andrew... K tomu nemám co dodat, protože jeho chování se nedá nijak omluvit. Tohle už je opravdu porucha a alkohol mu opravdu nepomáhal. A upřímně mi ho nikdy nebylo líto, jen nemusel skončit, jak skončil… Ale abych k němu řekla něco pozitivního, tak si myslím, že Sophii měl skutečně rád. Když byl s ní, tak si na nic nehrál a byl upřímný. Samozřejmě pořád je to ukrutný hajzl.
Celý příběh byl naprosto skvělý. Stránky mi ubývaly pod rukou a já jsem po dvou dnech neměla co číst. A myslím, mít volný víkend, tak to mám i za den. Od první stránky nechybělo drama, napětí ale ani rodičovská láska. A když už si myslíte, že Vás nic nepřekvapí, tak nastane tak obrovský zvrat, že se nestačíte divit. Obrovské plus bych dala za to, jak si s námi autorka pohrávala. Změť vztahů a postav, které Vás navádí do slepé uličky a nakonec je to celé jinak. Opravdu skvělé.
Toto je moje první setkání s autorkou, a já jsem naprosto spokojená, a přemýšlím, že se brzy poohlédnu po jejích předchozích knihách.
A co se knihy týče, tak je rozdělená na 3 části. Ve vyprávění se střídá Lindsey v různých časových úsecích, a Sophie. Jediné, co mě rozčilovalo, byla úprava stránek – špatné rozvržení odstavců a divné odskoky.
Když však toto pominu, tak to bylo naprosto dokonalé. Nic mi tam nechybělo, a proto můžu úplně s klidným svědomím knihu všem doporučit.

Za tuto žhavou novinku bych ráda poděkovala nakladatelství Ocelot a hlavně knihkupectví Megaknihy.cz kteří mi knihu poskytly a kde si jí Vy můžete zakoupit.

Komentáře (0)

Přidat komentář