Nejtemnější část lesa aneb Rohatý princ a další kus Země víl

recenze

Nejtemnější část lesa (2015) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Nejtemnější část lesa

Když objevíte nějakou sérii, která se vám líbí, snažíte se co nejdříve přečíst i ostatní knihy autora?

Téhle knize bych upřímně asi moc velkou důležitost nepřipisovala a možná bych jí na seznamu knih od autora přeskočila. Ale její nové vydání s opravami a krásnou obálkou mě zaujalo natolik, že jsem si ji nakonec pořídila.

Holly Black rozhodně nemůžeme upřít její nadání pro psaní knih tak čtivých, že se jen těžko můžeme odtrhnout. Série Krutý princ byla moc dobrá a tak jsem byla zvědavá, jak se do příběhu Země víl zasadí nový příběh a jak se mi bude líbit.
A já musím říct, že jsem spokojená. Nejtemnější část lesa se mi líbila stejně, ne-li o chlup více než předchozí série. Zaujalo mě, že jsou v příběhu malé narážky na trilogii a objevují se zde některé vedlejší postavy (díky @girlwithashryvereyes za to, že mi to osvětlila, protože já tu vedlejší postavu už zapomněla :D) .
Příběh měl skvělé tempo a napětí tak akorát, abych se od ní zvládla na noc odloučit :D. Dál oceňuji skvělé popisy lidí a míst, autorka mám popisných částí tak akorát, aby mě nezahltila a abych si vše kolem dokázala představit. Musím ale říct, že bych ocenila mapku podobnou té u Krutého prince. Dala bych si do povědomí, kde přesně se na ní nachází Fairford a jak daleko je od města, kde žila Jude. To je ale spíš takový detail a ty já miluju :D.
Hazel, Ben a Jack se mi rychle dostali pod kůži. Celý zádrhel zase tkvěl v tom, že si lidi mezi sebou nevěří a nejsou upřímní. Jo, to je naše metla a zároveň zápletka každého druhého příběhu.

Obálka a grafika: Obálka je taková temná a krásná. Ladí k atmosféře příběhu a to mám ráda. Původní obálka z předchozího vydání byla dost hrozná, takže jsem ráda, že se nakladatelství rozhodlo pro změnu.

Verdikt: Kniha se mi líbila a nechám si ji v knihovně. Za pár let si ráda udělám rereading. Hodnotím 4/5 hvězd.

Komentáře (0)

Přidat komentář