Naše zakázané vášně - zklamání

recenze

Naše zakázané vášně (2022) 2 z 5 / barcasknihou
Naše zakázané vášně

Knihu jsem měla možnost přečíst díky spolupráci s @humbook a #humbookblogeri, za což jim moc děkuji.

knize dávám 2,5/5 hvězdiček

Originální retelling na Romeo a Julii, který se odehrává v Šanghaji v 20. letech minulého století, mezi znepřátelenými gangy. Už jenom tato informace mě na knihu dost nalákala, protože jsem nic takového předtím nečetla. Prvních sto stran jsem vážně hltala a nemohla jsem se vůbec odtrhnout, ale pak se mi kniha začala číst dost těžce. Bylo to možná proto, že se tam řešila hodně politika a nenávist mezi gangy. Styl psaní mi po chvilce začal trochu vadit, tím že je to psáno v er-formě, kterou já moc nemusím.

Příšera, která způsobovala nemoc, nebo-li šílenství, kdy si lidé začali drásat hrdla a zasáhlo to Šanghaj, bylo za mě asi nejzajímavější na celé knize. Autorka to dokázala popsat tak, že jsem si to živě představovala. Celková záhada této nemoci oživovala celou knihu.

Hlavní postava Juliette je drsná a nemilosrdná, nebyla to žádná ukňouraná hrdinka a hlavně jsem jí celou tu drsnou image věřila. Roma už byl za mě menší drsňák, ale jeho charakter se mi líbil, a i když se autorka asi snažila udělat z něho velkého gangstera, nepřišlo mi to tak.

Asi každému je jasné, že tam bude nějaká romantika, ale já jsem mezi hlavními hrdiny necítila žádnou chemii, jako vůbec žádnou. Upřímně jsem jim celý ten vztah nevěřila a bylo mi jedno jak to s nimi dopadne.

Konec měl být asi šokující, pro mě to nebylo nic moc a do dalších dílů se pouštět asi nebudu, do čtení jsem se musela nutit a nebavilo mě to. Cením originalitu, ale tohle mi prost nesedlo.

Komentáře (0)

Přidat komentář