Napětí, očekávání i tužby, to je Půlnoční odhalení

recenze

Půlnoční odhalení (2018) 5 z 5 / knihomolka_elka
Půlnoční odhalení

Dva vysokoškolští studenti se vydali do divočiny, kde se rozhodli strávit své zimní prázdniny. O několik týdnů později je nalezeno zohavené tělo jednoho z nich, označené tajemnou keltskou mincí. Druhý z chlapců je i nadále nezvěstný.

Hlavní postavou této knihy je Jayne, třicetiletá žena, která si potřebuje oddechnout od svého dosavadního života. Práce fotografky ji přivádí do okolí městečka Huntsville. Při příjezdu se jí podaří zabloudit a setkává se s Reedem, zasmušilým ex detektivem, který se z osobních důvodů ukrývá veřejnosti ve své odlehlé, luxusní usedlosti kdesi na okraji lesa… Náhoda, že uprostřed vánice Jayne narazí právě na tohoto muže?…

Jayne se protlouká ztemnělým městečkem se svým fotoaparátem v rukou, snažíc se získat co nejautentičtější záběry. Když však mezi stromy zahlédne pohyb, nabude dojmu, že není tak úplně sama… Ubytuje se v místním hotelu a má pár dní na to, aby získala fotografie, pro které si do městečka přijela. Když začne Jayne stíhat jedna zvláštní příhoda za druhou, je jasné že se nejedná pouze o její stihomam. Na dveřích jejího pokoje se objeví záhadné malůvky. Někdo jí propíchne kola od auta. Ten pocit, že ji někdo sleduje, je stále tu.

„Chodník ke dveřím lemoval vysoký živý plot. Jayne procházela jeho stínem, když tu ji oslepila krutá bolest a v hlavě jí zajiskřilo. Naklonila se v před a někdo ji zachytil. Pak se propadla do tmy.“

Měla bych-li tuto knihu zařadit do nějakého žánru, pak je to detektivní thriller pro ženy. Popravdě ani nevím, zda takový žánr již existuje a pokud ne, tak právě zavádím jeho označení. Není totiž nic, co by knihu dokázalo lépe vystihnout.

Půlnoční odhalení je kniha, kterou přečtete jedním dechem od prvních slov po poslední tečku, v napětí, v očekávání i tužbách. Nejenže doufáte, že se Jayne nic zlého nestane, ale také nepřestáváte doufat, že zažije něco překrásného.

Kniha má krásně rozvětvenou dějovou linku, díky které se máme možnost dozvídat neustále něco nového o hlavních i vedlejších postavách. Proto je kniha ohromně čtivá. Nakonec mě tedy ani moc nepřekvapilo zjištění, že je kniha prvním dílem čtyřdílné série. Myslím, že se tedy do budoucna od nakladatelství Alpress máme na co těšit. Díky kombinaci napětí, romance a lehkého čtivého stylu bude tato kniha skvělou společnicí na každé letní dovolené.

Komentáře (0)

Přidat komentář