Napětí graduje na závěr

recenze

V moci zla (2020) / klarabooks
V moci zla

Policejní šéfka Kate Burkholderová je vyzvána k tomu, aby pomohla s vyšetřováním úmrtí mladé dívky v amišské osadě. Nejenže se jedná o patnáctiletou dívku, ale navíc těhotnou, což je fakt, který vrhá ještě více temný stín na případ tohoto úmrtí.
Kate má v přestrojení proniknout do místní amišské komunity. Není to lehký úkol, ba právě naopak. Státní agent John Tomasetti, její partner, moc dobře ví, že zde bude mít Kate omezenou komunikaci a je tedy zásadně proti. Kate přesto cestuje do New Yorku, kde má předstírat svoji novou identitu - mladou vdovu hledající nový život. Kate infiltruje amišskou komunitu, musí se doslova vrátit ke svým kořenům a dostává se hluboko pod povrch věci. Odhalí svět postavený na tajemstvích, sérii šokujících zločinů. Na světlo vyplouvají detaily o životě amišů a ty jsou opravdu fascinující.
Jako čtenářka jsem si postavy uměla velmi dobře představit, především Kate a její život v kontaktu s vesničany. Vlastně lze konstatovat, že postavy působí velmi autenticky a reálně.
Já sama jsem se do tohoto napínavého příběhu zcela ponořila a napínavá dějová osa mě nutila číst dál a dál. Tento skvěle napsaný thriller si získal moji pozornost. Četla jsem už hodně krimi příběhů, ale v této knize se mi nepodařilo odhadnout šokující zvraty, které se otevřely ke konci, kdy napětí gradovalo.
Kate si získala moje sympatie. Když byla teenager, opustila amišskou víru a byla spokojena se svým životem, ale jakmile pracovala na tomto případě, překvapilo ji, že zjistila, že téměř postrádá kamarádství amišských žen, s nimiž se seznámila.
Vyšetřovací práci Kate hodnotím jako inteligentní a vytrvalou.
Jsem ráda za pohled do života a kultury amišské komunity. Případ byl rozhodně zajímavý a okouzlující, ale několikrát jsem nevěřícně zavrtěla hlavou.
Také obal knihy považuji za výrazný a odrážející temný příběh. Tmavé barvy představují zlo a světlé naději.
Sérii s Kate Burkholderovou mohu doporučit všem milovníkům tohoto žánru. Linda Castillo zůstává věrna svému stylu psaní a píše pořád napínavě a plynule.
Dávám pět z pěti hvězdiček a až vyjde další kniha od L. Castillo, nenechám si ji ujít.

Komentáře (0)

Přidat komentář