Na jedné vlně aneb Klasické bijáky v moderním pojetí

recenze

Na jedné vlně (2021) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Na jedné vlně

Novinka, která zrovna frčí a od autorky již proslulého Kudy ke hvězdám. Nedávno jsem ho četla a tak jsem byla moc ráda, že si další její knihu mohu půjčit z knihovny tak brzy. Ovšem jako obvykle mi ji někdo uzmul před nosem, takže díky bohu za eknihy :D.

Tentokrát máme příběh z úplně jiného prostředí - Kalifornie a nekonečně dlouhé pláže plné surfařů. To zní super, ale upřímně mi téma Kudy ke hvězdám bylo mnohem bližší. Stejně bych se ale nejraději rozjela někam k moři nebo alespoň za sluníčkem. Tohle je kniha na letní dovolenou jako vyšitá.
Hlavní hrdinka Bailey je blázen do starých filmů a ty já naopak moc nemusím. Klasika neklasika – nesuďte mě :D. Názvy kapitol podle hlášek z filmů mě ale opravu bavily. To byl vážně boží nápad. Každopádně chemie mezi těma dvěma je naprosto úžasná. Tohle autorka umí opravdu skvěle napsat. Zároveň i rodinné vztahy nebo vážnější téma v pozadí, které ale čtenář vezme na vědomí. To opravdu hodně oceňuji.
Kniha mě nechtěla pustit a tak jsem jí přečetla na druhé otevření, rozuměj odemknutí tabletu :D. Čte se téměř sama a často jsem se do ní culila jak blázen. Je psaná ich formou a v hovorové češtině. Sice v ní mluvím, ale z nějakého neznámého důvodu mě to při čtení malililinko rušilo.
Přestože nejsem cílová skupina, moc mě ta romance a dění okolo bavilo. Sex tady proběhne, ale nejsou to žádné explicitní scény. V první knize se mi ale atmosféra kolem toho líbila víc. A je super, že autorka vždy zmiňuje antikoncepci, což je v YA knize opravdu nutnost, podle mého názoru.
Ale… co ten absurdní spoiler v anotaci?! Ta je převzatá z originálu, takže nám to autorka chtěla opravdu vyspoilerovat… ale jako proč? Myslím, že to stejně každému dojde do první třetiny knihy… Já vám ale neřeknu co. Jestli chcete naschvál spoiler, přečtěte si anotaci.

Obálka a grafika: Opět hlásím – PECKA! Knihy se k sobě hodí, jsou ale hezky barevně odlišené a já ten přechod barev miluju!

Verdikt: Protože mě zaujalo téma méně, než u předchozí autorčiny knihy, známka trochu klesla, ale jinak má Na jedné vlně stejnou kvalitu jako Kudy ke hvězdám. Doporučuji!

Komentáře (0)

Přidat komentář