Mrtvá z Deptfordu

recenze

Mrtvá z Deptfordu (2023) 5 z 5 / Maru.Maruska
Mrtvá z Deptfordu

Konečně jsem se dočkala! Nakladatelství MOBA vydalo další detektivní příběh mé oblíbené autorky Ann Granger: tentokrát s názvem Mrtvá z Deptfordu. Možná někteří z vás vědí, že jde už o šestý díl série s hlavní hrdinkou Lizzie Martinovou. Co myslíte, co tuto ženu čeká tentokrát?

Věřte, že ani nyní se nebudete nudit! Lizzie se totiž připlete k vyšetřování, k němuž byl povolán její muž: inspektor Ben Ross ze Scotland Yardu. Lizzie se kvůli rodinnému příteli vydává za vymahačkou dluhů do Deptfordu. Jenže následně zjišťuje, že tato žena už bohužel není mezi živými... A právě její rodinný přítel je poslední, kdo ji viděl živou! A bohužel měl i motiv ji zabít... Co myslíte, jak vše dopadne? To se dozvíte, když si knihu přečtete.

Musím vám prozradit, že já mám autorčiny detektivky ráda. Vždy si je užiji a nemohu se od nich odtrhnout. Což platí i pro tuto novinku. Příběh mě bavil, vše bylo promyšlené a skvěle propojené. Samozřejmě jsem v určitý okamžik začala tušit, jak vše bylo, takže závěr už pro mě nebyl tak překvapivý, ale to nic nemění na tom, že autorka vytvořila velmi dobrou zápletku. Ano, souhlasím, že sem tam se ani Ann Granger nevyhne nějakému tomu klišé, ale na zajímavosti příběhu to rozhodně neubírá. Vlastně právě naopak!

Některé z postav už budete dobře znát, s jinými se teprve seznámíte. Lizzie patří k hlavním hrdinkám, které si prostě oblíbíte. Už má také něco za sebou a určitě ji toho ještě hodně čeká. Samozřejmě doporučuji číst jednotlivé knihy ze série postupně tak, jak vyšly. Navazují na sebe sice jen volně, ale ve správném pořadí bude váš prožitek ze čtení prostě vyšší.

Já doufám, že se brzy dočkám dalšího autorčina příběhu. Tento typ detektivek se mi opravdu líbí a jsem zvědavá, jaké další patálie si autorka pro své hlavní hrdiny vymyslí. Za sebe rozhodně mohu k přečtení doporučit všechny knihy ze série. Sama nevím, který z dílů se mi líbil nejvíce, to je opravdu těžké určit. Všechny dosahují podobné kvality a nutno podotknout, že to se u sérií obvykle nestává. Tak neváhejte a pusťte se do čtení!

Komentáře (0)

Přidat komentář