Poslední svobodný miliardář

recenze

Poslední svobodný miliardář (2024) 5 z 5 / Maru.Maruska
Poslední svobodný miliardář

Čtete romány pro ženy? Pokud ano, ráda bych vám dnes jeden doporučila. Jde o knihu Poslední svobodný miliardář, kterou napsala Pippa Grant.

Seznámíte se se dvěma hlavními hrdiny: energickou ženou Begonií a zlomeným zbohatlíkem Haysem. Zní to fádně? No, nejspíš ano. Mohu vám však zaručit, že si nakonec obě postavy oblíbíte! Begonie si svým přístupem k životu vaše sympatie získá hned na začátku. S Haysem je to samozřejmě trochu složitější, ale nakonec uvidíte, že i tento muž má své kladné stránky.

Líbilo se mi, jak autorka román pojala. Na jednu stranu zvolila ohrané téma, na druhou stranu ho dokázala zpracovat tak, že jsem se vůbec nemusela nutit do čtení a příběh se mi opravdu líbil. Dokonce jsem se u mnoha scén od srdce (a nahlas!) zasmála. Někteří z hrdinů totiž skutečně prožívají jeden trapas za druhým...

Některé okamžiky jsou samozřejmě přehnané, ale s tím je potřeba u podobných románů prostě počítat. Ani Pippa Grant se nevyhnula řadě různých klišé, přesto však musím říct, že je tentokrát v příběhu vlastně vůbec nevnímám negativně. Do tohoto vyprávění se prostě hodí.

A dobrou zprávu mám i pro pejskaře: i vy si v tomto vyprávění totiž přijdete na své! Hlavní hrdinka je majitelkou pejska s krásným jménem: Marshmallow. A co vám budu povídat: právě on ji dostane do několika trapných situací! Tento psí hrdina se autorce opravdu povedl a myslím, že si ho oblíbí i takový člověk, který jinak ke psům žádný vztah nemá.

Místy se vám možná bude zdát děj předvídatelný, ale autorka vás několikrát vyvede z omylu. Takové kousky, které hlavní postavy vyvádějí, byste totiž vůbec neodhadli! Ale nebudu vám lhát, závěr vyprávění nejspíš předem vytušíte – tak už to u románů často bývá...

Jde o knihu plnou romantiky a vtipných scén. Nečekejte žádné drama, od toho jsou jiné příběhy. Jsem si jistá, že milovnice romantický komedií budou z Posledního svobodného miliardáře nadšené! Tak si ho nenechte ujít, protože určitě stojí za přečtení. A já jsem zvědavá, o čem autorka bude psát příště – i já si její další knihu určitě pořídím.

Komentáře (0)

Přidat komentář