Minulosti neutečeš

recenze

Manžel a... dítě z minulosti (2024) 5 z 5 / Maru.Maruska
Manžel a... dítě z minulosti

Slyšeli jste už o české autorce Aleně Jakoubkové? Pokud patříte mezi příznivce románů pro ženy, tak určitě ano. Napsala jich už totiž opravdu mnoho. Jestliže čekáte na další její příběh, mám pro vás dobrou zprávu: nakladatelství MOBA totiž právě vydalo další její knihu – tentokrát z názvem Manžel a dítě z minulosti.

Název knihy se od předešlých trochu liší. Proč autorka zase nevyužila nějaké přísloví a neupravila ho k obrazu svému? Já to mám tak ráda! Ale nevadí, o obsahu knihy to samozřejmě nic nevypovídá. I když vlastně ano: vypovídá. Z názvu lehce odvodíte hlavní zápletku nového románu: hlavní hrdinka Jorika Jonášová po letech manželství zjistí, že její choť má nemanželského syna!

Ona je vyhlášenou advokátkou, on vytíženým gynekologem. Oba pracují na své kariéře a po boku druhého strávili už více jak třicet let. Přijde vám to jako reklama na štěstí? Tak se nenechte zmást: v každém vztahu se zkrátka čas od času objeví nějaký mráček. Třeba v podobě nemanželského dítěte, které se manžel (několik let) snažil před manželkou utajit...

Co myslíte, jak se Jorika zachová? To vám samozřejmě prozradit nemohu. Mohu vám však slíbit, že se opět můžete těšit na vyprávění, v němž se někteří ze čtenářů najdou... Alena Jakoubková totiž pro své příběhy vybírá zápletky, s nimiž se můžete setkat i v běžném životě. Nevěra, tajemství, lži, nečekaná odhalení...

Někdy si říkám, jak to autorka vlastně dělá: co ji během psaní inspiruje? Respektive i já dobře vím, že ji inspiruje sám život, ale na svém kontě má už tolik knih! Jak to dělá, že zase dokáže přijít s něčím (relativně) novým? Samozřejmě i ona se v tématech stále opakuje, ale vždy dokáže do svého vyprávění vložit také něco, čím se každá další kniha od ostatních liší. Ano, je to nutnost – jen tak si dokáže udržet pozornost svých čtenářek.

Jsem si jistá, že autorčiny příznivci si její další knihu nenechají ujít. I já jsem se hned po vydání s chutí pustila do čtení a nový román si užila. A už teď se těším, jaké vyprávění si pro nás připraví příště.

Komentáře (0)

Přidat komentář