Mezi světy aneb Teenage holky z pohádek

recenze

Mezi světy (2020) / ZapisnikTerky
Mezi světy

Radši bych tyto komiksy nehodnotila hvězdičkami, ale spíš řeknu, že to bylo fajn čtení.

Anotace: Co se stane Alence, když se vrátí z Říše divů? Wendy ze Země Nezemě? A Dorothy ze země Oz?
Potkaly na internátní škole, kde se holky jako ony učí, jak se vyrovnat se svými nadpřirozenými zkušenostmi a ovládnout magickou schopnost cestovat mezi světy. Ale tohle trio teenagerek má navíc potíže s autoritami. Místo učení přeskakují ze světa do světa a zanechávají za sebou pořádný chaos. Třeba tím, že neúmyslně seznámí Zlou čarodějnici ze Západu s kapitánem Hookem, z čehož se vyklube smrtící duo zamilovaných superzloduchů. Aby je zastavily, musí zapojit veškeré své síly.

Mezi světy mě zaujalo už v Míšo, co budeme číst @radsi.knihu , ale dostalo se na ně až teď. Těšila jsem se, že to bude plnohodnotný příběh a spojení pohádkových teenagerek se mi zdálo jako super nápad. Musím říct, že asi právě proto, že se jedná o komiks, mi to přišlo moc zmatečné a přeskakování z jednoho světa do druhého bylo moc rychlé. Ale co mě bavilo, byly vztahy mezi dívkami a taky Peter Pan po tom, co snědl ty bobule. To jsem se fakt smála nahlas :D.
Rozhodně musím pochválit ilustrace. Sarah Anderson můžete znát díky jejím komiksům Dospělost je mýtus nebo Tesáky. A trochu mi tu chyběl její typ humoru, protože v Mezi světy najdeme jen její (úžasné) ilustrace.

Máte nějaký oblíbený komiks? Považujete komiks za plnohodnotnou knihu?

Komentáře (0)

Přidat komentář