Mezi světy

Mezi světy https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447738/bmid_mezi-svety-hB6-447738.jpg 4 115 24

Co se stane Alence, když se vrátí z Říše divů? Wendy ze Země Nezemě? A Dorothy ze země Oz? Potkaly na internátní škole, kde se holky jako ony učí, jak se vyrovnat se svými nadpřirozenými zkušenostmi a ovládnout magickou schopnost cestovat mezi světy. Ale tohle trio teenagerek má navíc potíže s autoritami. Místo učení přeskakují ze světa do světa a zanechávají za sebou pořádný chaos. Třeba tím, že neúmyslně seznámí Zlou čarodějnici ze Západu s kapitánem Hookem, z čehož se vyklube smrtící duo zamilovaných superzloduchů. Aby je zastavily, musí zapojit veškeré své síly…... celý text

Žánr:
Komiksy , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Cheshire Crossing , 2019


více info...

Kochy84
Kochy84
03.03.2024 3 z 5

Příjemná jednohubka na nedělní odpoledne. Nečekejte nic hlubokého, nicméně pár typických Weirovských momentů (rozuměj, dívá se na něco totálně pohádkového totálně vědecky) tam je a jednou jsem se od srdce zasmál. Ale jinak je to celkově zapomenutelné.

Hobitka
Hobitka
02.05.2023 4 z 5

Kresba i barevná paleta se mi líbily moc. Příběh by klidně mohl být delší. Celkově moc fajn jednohubka se zajímavými nápady, u které jsem se několikrát zasmála :)
Navíc mě nahlodala poohlédnout se po původních příbězích jednotlivých hrdinek - hlavně toho Dorotčina, s ostatními jsem se už setkala alespoň v té filmové podobě, o zemi Oz jsem jen zaslechla...


Sidonie
Sidonie
18.10.2022 4 z 5

Bylo to fajn. :-) Mám ráda tenhle žánr.

A upřímně, od autora Marťana bych to nečekala! Hned mě tenhle autor začal zajímat víc. Příjemná jednohubka na jedno dopoledne. Jsem spokojená.

(Z těch pohádek dobře znám vlastně jen Alenku, takže to pro mě byla trochu nevýhoda, ale i tak jsem si to užila.)

lucakuca
lucakuca
17.09.2022 4 z 5

Dobrý :-)
Komiks pro holky se zajímavými hrdinkami.
Líbivé, pohádkové a zábavné.

MamaKnihomolka
MamaKnihomolka
09.06.2022 3 z 5

Nejsem fanoušek takových těch superhrdinských Marvelovských komiksů, ale jednou za čas si koupím komiks, který mě zaujme na první dobrou a zatím se musím pochválit, že jsem nesahla vedle.
Přemýšlel někdo po shlédnutí filmů nebo přečtení knih, jaký život povedou ty holčičky, které se nechtěně dostaly do nadpřirozených zemí? Jako třeba Alenka z Říše divů, Dorotka že Země Oz a Wendy ze Země nezemě? Já osobně jsem se nad tím nikdy nepozastavovala, až doteď. A jak píše autor už v předmluvě: „Nebudou tak trochu pošahané?“
•••
Neznám tvorbu ani Andyho nebo ilustrátorky Sarah. Příběh se mi líbil a mohl být klidně delší a více do hloubky. Co se týče charakterů postav, tak snad jen Alenka trošku vyčnívala, jinak si s nimi autor podle mě nedal moc velkou práci.
Ilustrace se mi částečně líbily a částečně na mě působily hrozně tmavým a ponurým dojmem. I holky jsem si já osobně vždycky představovala jinak, ale každý má představivost jinou.
•••
Za mě originální a místy vtipný příběh na ani ne hodinku čtení od autora knihy Artemis, Marťan a Spasitel. A ano, pokud se tři rozdílné světy střetnou a prolnou dohromady, může to vypadat přesně jako stránky tohoto komiksu. Za mě velmi povedené a doufám, že se můžeme těšit na další díly nebo příběhy.

JointlieKat94
JointlieKat94
09.06.2022 3 z 5

Ale jo, nápad to byl hezký a přesně, jak píše DennisMoore, nejdřív mě překvapilo kdo to napsal, poté kdo namaloval.. a možná už jen v tom spojení jsem čekala víc.
Andy píše skvěle, Sarah má zase krásné komiksy ale v tomhle spojení mi to nějak nefungovalo. Je to rychlovka a mě by se třeba líbilo, kdyby to byla kniha, klidně i delší, klidně jen s pár obrázky, ale kdyby to bylo tak nějak víc "do hloubky". Víc a lépe propracované. A přesně, nějak mi neseděly i kresby holek, Alenku mám taky celý život jako blond. :)

Ale dobrý, nápad o propojení těchto světů byl opravdu zajímavý. :)

DennisMoore
DennisMoore
20.02.2022 4 z 5

Nejprve mě překvapilo, kdo knihu napsal, potom mě překvapilo, kdo ji nakreslil, a úplně poslední překvapení bylo, jak se jim to povedlo. Mezi světy samozřejmě není žádné přelomové dílo s přesahem, ale je to velká zábava, nápaditá a akční, která vám dá tím víc, čím více znáte původní příběhy jejích hrdinek. Přeskakování různých postav ze světa do světa, zpátky a pak zase jinam, je super, padoušská romance mezi Hookem a Zlou čarodějnicí ze Západu nemá chybu... Ačkoliv by se po přečtení zápletky mohlo zdát, že jde o fanfikci pro teenagerky, tak naštěstí pro mě, který mám do teenagerky vcelku daleko, je pravda úplně jiná. Kromě pokračování bych si dokázal snadno představit i filmovou verzi.

Roscata
Roscata
07.12.2021 3 z 5

Mezi světy jsem si chtěla hrozně přečíst, protože jsem si zamilovala Každé srdce je bránou a doufala jsem v podobný zážitek, ale čekalo mě zklamání. Příběh nepostrádá nápad a často ani vtip ale postavy jsou ploché, snad jen Alenka nad nimi vyčnívala, i když mě teda její chování spíš štvalo. Kolikrát mi přišlo že jednají tak jak jednají, jen proto že to chce autor. Přitom spojení Alenky, Wendy a Dorotky zní jako super námět, škoda že se Andy Weir nepustil trochu hlouběji. Komiks zachraňuje kresba Sarah Anderson, není to nic z čeho by jste si sedli na zadek, ale je pěkná.

IG: zrzi_cte

roso.mak
roso.mak
06.09.2021 3 z 5

Dojem z knihy mám stejný, jako mnoho lidí zde. Kresba nevhodně zvolená k obsahu a děj ke konci hrozně zmatený.

ivca79
ivca79
10.08.2021 4 z 5

Asi jsem měla příliš velká očekávání, ale na mě to bylo dost osekané a krátké. Příběh i obrázky nejsou špatné, ale... Dovedu si to představit ne jako komiks, ale knihu a vsadím se, že by to bylo super. Nápad více rozvést, což by autor určitě bez problémů zvládl.

ZapisnikTerky
ZapisnikTerky
30.05.2021

Komiksy jsou pro mě spíš malá oddechovka, když zrovna nevím co vzít za knížku. Tohle bylo milé a fajn, ale moc rychlé a zmatečné. Skákalo sem a tam a já z toho byla trochu zmatená. Ale celkově to je super příběh a ty ilustrace jsou vážně skvělé. Víc v mojí recenzi.

Fortuna7
Fortuna7
18.05.2021 4 z 5

Já jsem měla od komiksu poměrně velká očekávání, ale bohužel jsem se trochu zklamala.
Kniha má super námět, ale mě přišel trochu nevyužitý. Měla jsem hlavně problém se orientovat v hlavních hrdinkách, protože byly podobně nakreslené a já se v nich ztrácela. No a když si Dorotka sundal brýle byla jsem už úplně v koncích.
Co musím ale pochválit je pubertální Petr pan a jeho dialogy s Alenkou, protože to byla fakt super vtipná pecka.

chaera
chaera
02.03.2021 4 z 5

(čteno v originále) Příběh mě bavil, postavy byly sympatické (i když mě trochu mátl jejich vzhled - Wendy mám v mysli zakomponovanou jako tmavovlasou brunetu, Alici zase jako blondýnu - ale to neberu jako mínus a nezohledňuji to v hodnocení) a ilustrace Sarah Andersen se pro tento příběh podle mého skvěle hodí. Akorát mi přišlo, že děj je v některých chvílích příliš překombinovaný a zmatený, za což ubírám jednu hvězdu. Možná by to chtělo ubrat pár zvratů, takhle toho bylo trochu příliš. 4/5

makik111
makik111
02.03.2021 5 z 5

Skvělá kniha. Moc mě to bavilo.

EmaKnizkova
EmaKnizkova
26.02.2021 5 z 5

Líbilo se mi to moc!
P.S. Chtěla bych být Dorotka umět lítat jako Wendy a myslet jako Alenka!

Bětužka
Bětužka
25.02.2021 5 z 5

Tenhle komiks se mi moc líbil! (Přečetla jsem ho 3.)❤

blackoutzuzi
blackoutzuzi
04.02.2021 4 z 5

4,5 hvězdičky
Jsem neskutečně překvapená, jak mě tohle bavilo, mělo to šmrnc, napětí, zasmála jsem se a vlastně tomu nemám ani moc co vytknout, snad jen, že to místy bylo už moc přitažené za vlasy :)

čika
čika
26.01.2021 3 z 5

Svizna zlatanina, trochu som sa v nej stracala, mozno preto, ze klasicke predlohy vsetky az tak dobre nepoznam.

trudoš
trudoš
03.12.2020 3 z 5

Povedená fanfikce, jíž podkopává nohy scénář a kresba. Andy Weir je príma spisovatel a nerd v jednom, ovšem komiksy píše podobně jako většina nadšenců ve školních lavicích. Rozhodně nemá nouzi ani o nápady, ani o vtipné průpovídky, ovšem budování atmosféry, vytváření charakterů a nějaká ta pravidla vedení zápletky mu „pane“ úplně neříkají. Do příběhu jde moc narychlo, jeden zvrat střídá druhý a postavy se chovají čistě podle toho, jak potřebuje on. Přitom ústřední motiv spojenectví Alenky, Dorotky a Wendy má potenciál, jen je to celé lehce amatérsky napsané. Autor ví, co chce sdělit, neumí to ale podat jako profesionál.
S tím souvisí i kolorovaná kresba Sarah Andersenové, jež zvolila cestu nejmenšího odporu a nedala do ní nic, co by vtáhlo o děje. Jednoduché a lehce naivní obrázky nekorespondují s temnějším vyzněním, takže když přijde na vyhrocenější situace, působí to celkově nechtěně dětsky. Přesto komiksu nedokážu upřít nadšení i celkovou lehkost, která vydržela až do úplného konce.

Akléda_
Akléda_
01.11.2020 4 z 5

Vůbec jsem nevěděla co čekat a neskutečně mile mě to překvapilo! Bylo to vtipné, zábavné, hezky nakreslené a já teď už jen tajně doufám v další díly.

Štítky knihy

magie pro dívky

Autorovy další knížky

Andy Weir
americká, 1972
2015  90%Marťan
2021  92%Spasitel
2018  74%Artemis
2020  74%Mezi světy

Kniha Mezi světy je v

Přečtených148x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených5x
Knihotéce42x
Chystám se číst52x
Chci si koupit22x
dalších seznamech6x