Mars Red vol. I

recenze

Mars Red 1 (2023) 5 z 5 / Andrea.Mayer
Mars Red 1

Vzhledem k časové nenáročnosti komiksů, většinou čekám na vydání všech svazků v sérii, ale tomuhle příběhu o tajné vojenské jednotce jsem prostě nemohla odolat a pustila se do něj hned.

Mars Red není typická upířina. V úvodu se setkáme s mladou reportérkou Aoi, která se snaží během zemětřesení zachránit upířího chlapce z hroutící se budovy. Ještě než se dozvíme, jak záchrana dopadne, děj nás vezme o pár let zpět, kdy se Aoi zajímá o sérii podivných vražd a zároveň doufá, že jí práce v novinách pomůže zjistit, co se doopravdy stalo jejímu příteli z dětství, který se nevrátil z vojenské mise a zbyl po něm jen ledabyle vyplněný úmrtní list.

První svazek byl skvělým úvodem, v tomto případě bohužel pouze třídílné série. Manga je oproti své animované podobě bohatší na detaily a i děj působí souvisleji.

Příběh se mi líbil v mnoha ohledech. Upíři jsou zde představeni jako jsou super rychlé, silné bytosti, bažící po lidské krvi a dělí se do tříd podle síly a schopností.

Hlavními postavami jsou novinářka Aoi a členové jednotky Nula, speciálního útvaru, složeného z upířích vojáků, kteří pro japonskou vládu stopují a loví svůj vlastní druh. Mým oblíbencem se stal tajemný Suwa, ale líbila se mi i postava Aoi, mladé ženy, která ztratila bratra a odmítá se smířit s tím, že ji opustil i Šútaró, jenž jí byl v nelehkých chvílích oporou.

Oproti anime je manga lépe vizuálně zpracovaná. O překrásnou kresbu se postarala kreslířka Kemuri Karakara. Zajímavostí je, že tento příběh původně vznikl jako divadelní hra, což by vysvětlovalo stručnější děj.

5*/5*
~
Za poskytnutí knihy v rámci spolupráce moc děkuji Knihy Dobrovský :)

Komentáře (0)

Přidat komentář