Mars Red 1

Mars Red 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508605/bmid_mars-red-1-k0g-508605.jpg 4 81 11

Mars Red série

1. díl >

Píše se éra demokracie období Taišó (1912–1926). Aoi je podnikavá mladá novinářka žijící v Tokiu. Přestože město vzkvétá, městem otřásá série vražd. Aoi se pustí do vyšetřování zločinů, a přitom potkává starého přítele, Šútaróa. Neví ovšem, že Šútaró je upír pracující pro vládu v elitní jednotce. Dokáže Šútaró Aoi ochránit před temnými silami, které si chtějí uzurpovat duši města?... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Gate
Originální název:

Mars Red 1


více info...

Přidat komentář

Sybelle
07.12.2023 4 z 5

Dějově svižná manga s jasným příběhem. Zajímavě pojatí upíři. Nechybí ani vysvětlení, jak upíři v tomto světě fungují nebo jak byli někteří přeměněni. A také, jak se s tím vyrovnávají. Jde se na další díl .

drakamena
11.09.2023 3 z 5

Zajímavá manga. A zajímavé pojetí upírů i doby, do které je příběh zasazený. Jsem zvědavá, jak se příběh vyvine!


renda5135
29.08.2023 4 z 5

Tento příběh jsem viděl zpracovaný jako anime, které mě moc nebavilo.
Manga však změnila můj pohled na tento příběh a mám ji dočtenou.
doporučuji nejdřív číst mangu, a možná pak se podívat na anime, aby se vám nezkazila chuť.

Arkagas
07.06.2023 4 z 5

Divadelní hra převedena do podoby mangy a posléze i anime seriálu? Why not. Mars red je poctivá a přesto zajímavá upířina v podání našich asijských kolegů a nedá se jí absolutně nic vytknout. Oceňuju zmínku o Stokerovi a Dráculovi, zajímavé postavy, svižný děj a  to, že i když nejsem čtenář mangy, neměla jsem absolutně žádný problém se orientovat jak v ději, tak postavách. Mars Red je tak věc, která mě absolutně a velmi mile překvapila a kterou jsem si užila na max. 
Moje hodnocení: 8/10

Atlantis
07.06.2023 2 z 5

Nebavil jsem se. Nedostatečně vysvětlený svět (jsou upíři tajemstvím, nebo ne?, logické kiksy (proč by nemohli být upíři se svými rodinami?), dost protivná hlavní ženská postava. Oceňuji krásnou obálku, pár vtipů, ale v kombinaci s amatérským překladem (v anotaci je použité slovo město dvakrát hned po sobě) jde o brutálně podprůměrnou mangu.

kopeceli
17.05.2023 3 z 5

Trošku smíšené pocity. Zpočátku jsem vůbec nechápala, o co jde, co se děje. Chtěla jsem knihu odložit, ale dcera trvala na tom, abych četla dál, že se to vyjasní. Je to pravda. Čím blíže ke konci, tím se příběh stával srozumitelnějším, a když mne zaujal, skončil. Takže zřejmě přece jen přečtu i další díl, zajímá mne postava, která se objevila na konci knihy...

knizninadsenec
28.04.2023 5 z 5

Velmi zajímavý, poutavý příběh, který se dobře čte a je svižný. O lidech, upírech, armádě... Byl i akční, o silných, slabých stránkách. Takový hezký úvod do začátku . Zajímavá obálka. Zajímavé postavy.
K tomu dokonalé ilustrace. Zamilovala jsem se.

Laf
09.04.2023 5 z 5

Tohle bylo super. Dobře rozehraný začátek ze světa upírů. Jen by tam mohlo být varování, že nás čeká otevřený konec, takže je lepší mít rovnou všechny díly, aby šlo hned pokračovat v napínavém čtení :)

PrincaListicka
09.02.2023 4 z 5

Příběh je velmi svižný, děj ubíhá rychle. Narozdíl od některých jiných mang jsem zde neměla problém orientovat se v tom, kdo je kdo a kdo z postav vlastně mluví.
Celá upíří jednotka živící se pouze umělou krví je naprosto skvělá. Sympatickému Šútaróovi po boku stojí nezlomný major Jamagami, potrhlý Takeuči a chladný Suwo. V čele týmu pak stojí plukovník Maeda. Všechny postavy a jejich charaktery jsou od sebe jednoduše rozeznatelné, což velmi ulehčuje čtení. Co se týče Aoi jsem zatím neměla příliš prostoru pro utvoření názoru na ni, nicméně nejedná se o žádnou chudinku či otravnou naivku a doufám, že tomu tak bude i v dalších dílech.

Zápletka, která je v prvním dílu spíše nastíněna, působí tajemným a lákavým dojmem, jsem velmi zvědavá, kam se příběh posune. Ke skvělé atmosféře pak přispívá i prostředí počátku 20. století.

Vím, že okolo mang od Dobrovského panovala menší kontroverze, nicméně manze Mars Red nemám co se týče sazby, překladů či použitých fontů co vytknout, dle mého se jedná o skutečně profesionálně provedenou práci.

Velmi zajímavým faktem potom je, že Mars Red je první divadelní hrou převedenou do anime podoby vůbec.

Celkově by tento příběh měl mít tři díly, dalších dvou se dle informací ze stránek nakladatele dočkáme již velmi brzy. Podle mého názoru se jedná o mangu, která má solidně našlápnuto a jsem velice zvědavá, jak bude její vývoj probíhat dál.
Rozhodně doporučuji všem milovníkům upírů, příběhů zasazených do ne až tak dávné historie a příznivcům mang, které nejsou jen souborem co nejdrsnějších sobojů hrdinů.

Karča.K
06.02.2023 5 z 5

Toto byla moje první manga a na rozdíl od mých prvních tang to byla veskrze pozitivní zkušenost. Vřele doporučuji.

r0st4
06.02.2023 3 z 5

Na rozjezd série solidních 3,5 z 5. Téma upírů (až notně ohrané) tu je zpracováno docela zajímavě a co je ještě lepší, nadpřirozeno tu slouží opravdu jen jako prostředek pro vyprávění vlastně dost civilního příběhu o ztrátě.

Skutečnost, že šlo původně o divadelní hru a až posléze mangu/anime tu je podle mě dost znát a je tudíž možné, že to typickým hltačům japonských obrázků nebude úplně vyhovovat. Mně to ale sedlo velmi a na další díl se těším.

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

2023  84%Mars Red 1
2023  87%Mars Red 3
2023  87%Mars Red 2

Kniha Mars Red 1 je v

Právě čtených1x
Přečtených101x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených6x
Knihotéce51x
Chystám se číst27x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x