Mango nepadá daleko od stromu

recenze

Mango nepadá daleko od stromu (2021) 2 z 5 / Bookexpresss
Mango nepadá daleko od stromu

Do Manga (líbí se mi jí říkat Mango:Dd) jsem šla s úplně jiným očekáváním. Čekala jsem něco ve stylu Ostrov lhářů, jelikož ji k tomu spoustu lidí přirovnávalo, a tak jsem byla překvapená, že se z knihy vyklubala spíš dětská pohádka s primitivní zápletkou. Podobností s Ostrovem lhářů jsem našla tak tři. Poslání to mělo pěkné, ale jako celek mi to nesedlo.

Prostředí příběhu je zasazené do jednoho krásného ostrova a atmosféra tu proto byla opravdu pěkná. Hlavní hrdince bylo k mému údivu 12 (až po dočtení jsem zjistila, že se jedná o middle grade), ale její myšlenky byly dost vyspělé. Vypráví o své rodině, svých zážitcích i problémech. Knížka má jen 190 stránek, proto jsem si z ní neodnesla tolik, kolik bych chtěla. Konec byl pěkný, ale vše se vyřešilo hrozně rychle a autorka nedokončila pár myšlenek, které v průběhu děje zmínila.

Knížku můžu doporučit jen mladším čtenářům, kteří na knihy nemají velké nároky a rádi by si přečetli něco, co bude rychlé a zajímavé. Mně však bohužel nesedla a doporučit ji nemůžu:'((

• spolupráce s nakladatelstvím Euromedia •

Komentáře (0)

Přidat komentář