Magie zalitá jedem

recenze

Magie zalitá jedem (2023) 4 z 5 / Enthu
Magie zalitá jedem

Magie zalitá jedem je neotřelým fantasy příběhem, ve kterém se magie projevuje skrz tradiční čínské umění čaje. Pro mě se tak jednalo o originální příběh, který je zasazen v asijském prostředí. A to já mám velmi ráda.

Dlouho netrvalo a brzy jsem si oblíbila hlavní hrdinku, Ning, která se rozhodla, že udělá vše pro záchranu své sestry. Líbilo se mi, jak se snažila být odvážná a sebevědomá, aby dokázala projít veškerými zkouškami, které jí čekaly v čajové soutěži.

Nevím proč, ale čekala jsem, že čajová soutěž bude kratší a mít méně kol. Ale nemohu říct, že bych z toho byla zklamaná. Naopak, bavilo mě číst o tom, co dalšího a dalšího vymysleli pro zkoušky. Žádná se tak neopakovala a pokaždé mě zajímalo, jak to dopadne.

Součástí příběhu je i menší romantická linka, která zde sehraje svou roli. Ohledně jedné postavy jsem měla na začátku svůj tip. Jaké překvapení, že jsem se trefila, ale i tak to bylo pro mě překvapením. I přesto, že jsem to odhadla, tak jsem to nečekala.

Konec mi trochu přišel rychlejší, ale to, že kniha skončila v tom nejnapínavějším, mě opravdu naštvalo a teď nutně potřebuji druhý díl.

Jestliže máte rádi fantasy, které se odehrává v asijském prostředí a hlavní hrdinka se účastní soutěže, pak věřím, že Magie zalitá jedem je to pravé pro vás.
Ps.: Na Spotify má svůj playlist A Magic Steeped in Poison.

Spolupráce s Megaknihy.


Magie zalitá jedem Magie zalitá jedem Judy I. Lin

Jediné, co je pro Ning horší než ztráta matky, je vědomí vlastní viny. To ona nevědomky uvařila jedovatý čaj, který matku zabil - jedovatý čaj, který teď hrozí připravit o život i její sestru Šu. Když se Ning doslechne o soutěži, ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář