Špetka magie

recenze

Špetka magie (2023) 4 z 5 / Enthu
Špetka magie

Jak sama kniha napovídá, je zde špetka magie, okolo které se točí příběhy a k tomu prokletí, díky kterému sestry Svízelovy nesmí opustit Vraní kámen, jinak to s nimi dopadne zle. A co by to bylo za příběh, kdyby tam nebyla jedna postava, která by se snažila dané prokletí zlomit.

Brzy jsem si sestry oblíbila, ale nejraději jsem měla Bety, což na jednu stranu není divu, když je to hlavní hrdinka a ta, která to všechno způsobila. Jak jsem četla, tak jsem se podivovala nad tím, jak mají velkou smůlu. Tolik pěkných plánů, kde stačila troška a hned to bylo jinak.

Líbilo se mi, že jsem se dozvěděla i příběh o Sorše, který mě velmi bavil. A ke konci jsem odtušila, co se stane. I tak jsem byla překvapená s tím, že někdo tak blízký, by toho byl schopen.

Děj poměrně rychle utíkal, pokaždé se tam něco dělo. Hlavně díky pokaženým plánům to nabralo na napínavosti, kdy jsem ani nedutala a četla jsem jen dál, abych věděla, jak to dopadne.

Součástí knihy je i mapa, takže se v průběhu cestování lze podívat, kde se holky Svízelky nacházejí a dokonce na konci si můžete udělat kvíz a zjistit, která jste z nich. Hned mi to připomnělo knihy, které jsem četla jako malá.

Jestliže se nebrání tě Middle grade a máte rádi příběhy s kouskem magie a prokletí, pak věřím, že se vám Špetka magie bude líbit.


Špetka magie Špetka magie Michelle Harrison

Betty touží po dobrodružství, které ji zavede daleko od Vraního kamene, ponurého ostrova, kde vždycky žila. Místo dobrodružství však Betty a její sestry Fliss a Šája dostanou sadu kouzelných předmětů, z nichž každý má svou vlastní... více


Komentáře (0)

Přidat komentář