Špetka magie

Špetka magie https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521552/bmid_spetka-magie-655a421a0bf9d.jpg 4 11 6

Betty touží po dobrodružství, které ji zavede daleko od Vraního kamene, ponurého ostrova, kde vždycky žila. Místo dobrodružství však Betty a její sestry Fliss a Šája dostanou sadu kouzelných předmětů, z nichž každý má svou vlastní moc: ošuntělý pytel na koberce, sadu dřevěných panenek a zrcadlo v pozlaceném rámu. A tyto kouzelné předměty s sebou nesou své vlastní strašlivé tajemství: rodinu sester pronásleduje po generace trvající kletba, která jim brání opustit svůj ostrov - odejdou-li, čeká je smrt. Sestry se vydávají na cestu, aby kletbu zlomily a navždy osvobodily svou rodinu. Poté, co narazí na tajemného vězně, který tvrdí, že jim dokáže pomoci, se však ocitnou ve velkém nebezpečí. A aby kletbu zlomily - a zůstaly naživu -, musí rozluštit záhadu starou několik staletí, která zahrnuje ztroskotání lodí, pašeráky a čarodějnictví nejnebezpečnějšího druhu.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

A Pinch of Magic , 2019


více info...

Přidat komentář

laska_ku_kniham
29.03.2024 5 z 5

Špetka magie o sebe od samého začiatku tvrdí, že je úžasná (má to uvedenú hneď na obálke), takže som od nej nič menej nečakala. A, kamoši, musím vám povedať, bola som nadšená!

Michelle Harrison vytvorila nezvyčajný magický svet, v ktorom vystupujú tri sestry s temným prekliatím a s tromi predmetmi zdedenými po svojich predkoch – čitateľ sa tak dostáva do pozornosti ošumelá cestovná brašna, set dutých drevených bábik a zrkadlo s pozláteným rámom. Tieto artefakty už v úvode vyvolávajú množstvo otázok, mňa osobne najviac zaujímalo, čoho všetkého sú skutočne schopné a najmä či dokážu pomôcť pri prelomení kliatby.

Autorka vytvorila zaujímavý a bohatý svet, ktorý čitateľa vtiahne svojou tajomnou atmosférou a fascinujúcimi postavami. Vraný kameň je miestom, kde sa snúbi svet fantázie s nenápadnou realitou, a kde každý strom, každý kameň a každá tajomná skrýša ponúka svoj príbeh.

Príbeh zaujme predovšetkým tých, ktorí milujú pomalší dej, detailné opisy prostredia a výrazné postavy s vlastnými túžbami a démonmi.

okeey
29.02.2024 5 z 5

Kniha, která se tváří jako pohádková kniha pro děti, ale opak je pravdou! Fantasy svět - samozřejmě, ale také pěkné tajemno, nebezpečí, strach, kletba a tak dále.
Máme tu sesterské pouto tak pevné, jak jen může být. Na jednu stranu milá kniha, která vás odnese od každodenních problémů, na druhou stranu místy dost napínavý příběh, u kterého zkrátka potřebujete vědět, jak to dopadne. Tohle se mi hodně líbilo!


cestina_s_linus
07.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Vždy mě zajímalo, jak by vypadal příběh Tří bratří z Harryho Pottera, kdyby šlo o sestry. Svým způsobem jsem odpověď nalezla v této knize. Jedná se o oddechové čtení (pokud se ke knize dostane “dospělejší čtenář), ale věřím, že mladší čtenář bude do knihy mnohem více zažranější. Svým způsobem je kniha rozdělena na dvě části - do osvobození vězně 513 a po osvobození vězně 513. Do toho je vložen i příběh o životě Sorši, který je postupně odhalen (a já si jí stihla oblíbit asi ze všech postav nejvíce).

Divokou romantickou linku zde nehledejte. I přesto kniha předává krásné poselství o tom, jak je důležitá rodina. Kvíz na konci knihy mě dost pobavil, ale výsledek ke mně vůbec nesedí... nevadí.
Těším se na další díly!

Akléda_
30.01.2024 3 z 5

Tohle znělo jako něco, co by mohlo být takovou milou pohádkou a ono jo. Není to nejlepší middle grade knížka, co jsem kdy četla, ale na odpočinek do zkouškového to bylo to nejlepší co jsem si mohla přát. Bavilo mě pouto mezi sestrami, to jak byla každá jiná a jak se krásně doplňovaly. Romantická linka tady skoro není, o to víc jsem ale byla ráda za tu sesterskou a užívala jsem si jí. Stejně tak se mi líbilo zapojení magických předmětů, to mi přijde jako takový spolehlivý prvek, který vždy funguje a nejinak tomu bylo tady. Líbilo se mi to objevování, dobrodružství, do kterého se holky zapletly a razantní babička. Pověst okolo věže a čarodějnice, která z ní skončila byla také zajímavá. Stejně tak zajímavě se to vyvinulo hlavně v druhé polovině, hezky se to četlo a já si to užívala. Jen mě trochu mrzí ta kletba, doufala jsem, že to její prolomení bude složitější a ono moc ne. Celkově to za mě byla fajn knížka, na kterou nejspíš brzy zapomenu, ale pokud máte ve svém okolí třeba někoho mladšího, nebo sami tento žánr rádi čtete, tohle rozhodně nebude krok vedle.

Veve721
14.01.2024 3 z 5

"Špetka magie" vypráví příběh tří sester, jejichž rodinu sužuje kletba. Žádná z dívek Svízelových již po dlouhé generace nemůže opustit ostrov, jinak zemře. Naše hlavní hrdinky jsou ale rozhodnuty se osvobodit a na dobrodružné cestě jim pomáhají tři magické předměty - zrcadlo schopné vyhledat kohokoliv kdekoliv, zneviditelňující panenky a teleportační cestovní brašna...

První díl middle grade série je zábavným úvodem čarovného příběhu plného magických předmětů a zvířátek. Pozitivem je sympatické trio hlavních hrdinek a špetka hororového nádechu (ponuré prostředí ostrovů autorka nastínila výborně). Na druhou stranu je dějová linka příliš předvídatelná a závěrečné rozuzlení ničím nepřekvapí. Mladšímu čtenáři nedostatek originality vadit nemusí, protože je knížka velmi čtivá a chytlavá, jen tedy pokud již máte něco načteno, může vás šablonovitost příběhu krapet prudit. Přesto hodnotím jako zábavné počtení pro mladší čtenáře se skvělou atmosférou.

Mojepočteníčko
10.01.2024 5 z 5

Příběh o velké, dobrodružné a nebezpečné cestě, kterou podniknou tři sestry - Bety, Šája a Fliss, aby s pomocí kouzelných předmětů prolomily rodovou kletbu a změnily svůj osud...

Začnu obálkou, protože ta je prostě překrásná Navíc na ní najdete všechny atributy, které se s příběhem pojí a jsou pro něj důležité.

Bavila mě každičká stránka a vůbec mi nevadilo, že nejsem cílovou čtenářskou skupinou (vidím to na věk cca 10-12 let ).

Nechybělo mi vůbec nic - sympatické hrdinky, rázná babička, příběh v příběhu (legenda o Sorše Čaromstivé), dobrodružství, zvraty, napětí, kouzla, čarovné předměty, putování nebo báječná atmosféra.

Prožívala jsem a držela palce...

Přečtete ji jako nic a zařádíte do knihovny k těm milovaným. V mém případě na čestné místo vedle knih Sophie Anderson, které zbožňuju

Doporučuji :)!

Autorovy knížky

2023  84%Špetka magie

Kniha Špetka magie je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst15x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x