Lze získat zpět své vzpomínky?

recenze

Ztracené vzpomínky (2024) 4 z 5 / Enthu
Ztracené vzpomínky

Od autorky jsem četla Kroniky prachu, které jsem si okamžitě oblíbila, tak jsem byla zvědavá, jak to bude se Ztracenými vzpomínkami. Autorka se nebojí zkoušet různé žánry, takže od historické romance, přes detektivní a fantasy žánry až po sci-fi. A myslím si, že se jí to dost vyplácí.

Ztracené vzpomínky se odehrávají v ne příliš vzdálené budoucnosti, ve které hlavní roli hrají lékařské přístroje, které se starají o zdraví lidí a pravidelný screening je tam velmi důležitý. Ale pravda může být schovaná úplně někde jinde.

Gemma Hendersonová je hlavní hrdinkou knihy a příběh je tak vyprávěn z pohledu první osoby. Když se řekne Gemma, tak si k ní okamžitě spojím kafe. Ta holka snad na ničem jiném nežije, než na kafi. A pak samozřejmě papíroví ptáčci. Přišla mi při čtení sympatická a stejně jako ona jsem byla dost místy zmatená z toho, co se to tam proboha děje.

Co mi na příběhu chybělo, byla pro mě něco jako jiskra, která by to poháněla. Neříkám, že by se tam nic nedělo, naopak Gemma se celou dobu snaží vypátrat pravdu a pak ji i ukázat. Takže nejsou zde žádná hluchá místa. Líbilo se mi, že mimo pátrání a různé akce se v knize objevovaly obyčejnější dny, které Gemma trávila s kamarádkami, Ezrou či v práci. A díky tomu to ve mně budilo zdání skutečnosti.

Musím vyzdvihnout grafické zpracování knihy. Ti ptáčci na každé stránce, hned udělají z obyčejného vzhledu úplně něco jiného. A stejně tak i úryvky deníku byly moc hezké. Přeškrtaná slova, kaňky, hned to zážitek ze čtení udělá úplně jiný.

Jestli vás baví sci-fi, při kterém víte úplně prd jako hlavní postava a k tomu špetka romantiky. Tak Ztracené vzpomínky jsou to pravé pro vás. Mně je jasné, že se rozhodně v blízké době pustím i do Limey a Kufru z nebe.

Kniha získaná v rámci spolupráce Humbook, Humbook blogeři


Ztracené vzpomínky Ztracené vzpomínky Lin Rina

Je to jen v její hlavě, nebo se to skutečně stalo? Od autorky bestselleru Kroniky prachu. Představ si, že přijdeš k lékaři se zlomenou rukou a na rentgenu se zjistí, že jsi v minulosti měla zpřelámané snad všechny kosti v těle.... více


Komentáře (0)

Přidat komentář