Letní sázka

recenze

Letní sázka (2021) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Letní sázka

Máte rádi pohodovou knihu, nebo si radši přečtete něco hlubšího?

Tahle sada romantických knih mě opravdu odrovnala. A říkám si, jestli bych tuhle knihu neohodnotila lépe, kdybych ji četla v sadě s nějakými horšími kousky.

January i Gus se živí psaním knih. Každý píše něco úplně jiného a už na univerzitě spolu hlavně soupeřili. Co se ale stane, když se po letech znovu setkají jako sousedé a vsadí se o to, jestli dokážou napsat žánr toho druhého?
Tahle letní oddechovka je opravdu povedená a je skvělé, že v ní najdeme hodně hlubších témat hned vedle romantiky a milého humoru. Postavy mají společnou minulost, a když je osud vrátí vedle sebe, všechny ty pocity zase vyplouvají na povrch. Je opravdu zajímavé sledovat, jak se January vypořádává s obraty jejího života a sebepoznáním doslova vedle Guse, který se už zná, jen se sám se sebou musí smířit.
Prostředí Michiganského jezera je příjemné a skoro až snové. Ideální místo pro romantiku a psaní příběhů.
Zakončení příběhu se mi líbilo, přestože mi vmetlo do tváře jedno z největších klišé romantických knih.

Obálka a grafika: Obálka mne zaujala na prvního pohled – originální, nápaditá, barevná, letní a ladící s příběhem.

Verdikt: Kniha je velmi povedená a jak jsem psala v úvodu, možná by dostala i vyšší hodnocení, kdybych jí nečetla hned po dvou velkých peckách. Rozhodně vám ji doporučuji.


Letní sázka Letní sázka Emily Henry

Augustus Everett je uznávaný autor klasických románů. January Andrewsová píše romantické příběhy. Zatímco její příběhy končí happy endem, jeho knihy vrcholí tragickou smrtí nebo deziluzí všech hrdinů. Pro January byla rodina vždyc... více


Komentáře (0)

Přidat komentář