Krutá vražda

recenze

Pocit hanby (2022) 5 z 5 / lada.ladislav
Pocit hanby

I já patřím k těm čtenářům, kteří netrpělivě očekávali vydání jedenáctého pokračování série s hlavní hrdinkou Kate Burkholderovou, která pochází z pera americké autorky Lindy Castillo. Ačkoli mám za sebou již deset dílů, z nichž mě ještě žádný nezklamal, opět jsem se nemohl dočkat, až se zase začtu do dalšího příběhu nazvaného Pocit hanby.

S Kate Burkholderovou můžete znovu nahlédnout do života amišské komunity. Z předešlých dílů je má zkušenost taková, že její členové ukrývají nejedno tajemství. O co půjde tentokrát? Kate se bude zabývat krutou vraždou amišské babičky Mary Yoderové na opuštěné farmě a únosem její sedmileté vnučky Elsie Helmuthové. Podaří se Kate nalézt ztracenou dívkou? Jaká odhalení na ni čekají v izolované osadě na jihu Ohia?

Pokud jste četli předchozí díly série, tak je vaší povinností nenechat si ujít ani toto pokračování. A zase to byla pořádná jízda! Napětí by se dalo krájet. Tomu autorka pomohla i tím, že neustále připomíná informaci ohledně toho, jak dlouho už je ztracená dívka pohřešovaná. Je to takový nenápadný nátlak na čtenáře, který si pak velmi dobře uvědomuje, že šance na její nalezení je stále nižší a nižší... Ano, čas je neúprosný. Kate však patří k hrdinkám, které se za žádnou cenu nehodlají vzdát, takže jistá naděje na šťastný konec tu vlastně pořád je. Kate však nemůže ztrácet čas, takže se věnuje jen případu. Odboček z jejího soukromí se tedy tentokrát nedočkáte. Zápletka je rozplétána postupně, rozhodně nedostanete nic naservírované na stříbrném podnose, motiv nejspíš pochopíte až v závěru, takže napětí přetrvává až do samotného konce. A přesně tahle to mám rád.

Vzhledem k tomu, že jde o sérii, doporučuji číst jednotlivé knihy pěkně postupně, abyste si vše náležitě užili. Ale na druhou stranu si troufám říct, že autorka vás dokáže velmi dobře uvést do děje, takže si toto vyprávění můžete užít i samostatně. Třeba se pak s chutí pustíte i do předchozích dílů odehrávajících se v malém americké městě, kde žije velká komunita Amišů, která skrývá mnoho zatím neodhalených tajemství...

Komentáře (0)

Přidat komentář