Konec jedné éry a začátek další?

recenze

Případ mrtvého krále (2020) 3 z 5 / davidurban1973
Případ mrtvého krále

Případ mrtvého krále je zatím posledním třináctým dílem ze série historických detektivek Stanislava Češky.

Děj se odehrává povětšinou v době trhů ve městě, kterému vládne hlavní hrdina kníže Slavomír, za pomoci svého věrného přítele vikinga Erika. Naše dvojka detektivů a obránců Velkomoravské říše se díky špionům dozvídá, že Frankové chystají atentát na krále Svatopluka. Rozjíždí se velká pátrací akce po najatých zabijácích a plánují se všechna možná opatření, aby král přežil. Jak to dopadne, napovídá sám název i anotace románu. Nicméně vrahy je přesto nutné najít a potrestat. Jak to dopadne, neprozradím.

Knížka je psána velice čtivě, poutavě a celý detektivní příběh je poskládán logicky a uvěřitelně. Samozřejmě nemůžeme čekat žádné velké kriminalistické vyšetřování, které by v té době bylo nereálné, přesto i zde se objeví jedna z pátracích pomůcek současné kriminalistiky - identikit - jehož použití je do děje vloženo umně a uvěřitelně.

Za mě mohu knihu rozhodně doporučit, protože se stejně jako v případě celé série, jedná o dobrou historickou detektivku. Kdo by se bál, že smrtí krále Svatopluka série skončí, může si oddechnout, protože v edičním plánu nakladatelství MOBA najdete již avízo o dalším díle.

Komentáře (0)

Přidat komentář