Knížka pro kočku

recenze

Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy (2021) 4 z 5 / Centurion.d
Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy

Jsem majitelem, omlouvám se - oprava - služebníkem dvou koček a kočičí plemeno mám rád. Proto mě okamžitě svojí nádherně kreslenou obálkou zaujala knížka Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy, kterou se vydalo nakladatelství MOBA.
Upřímně mohu říct, že to byla první knížka o kočkách, kterou jsem zahlédl a proto mi nedalo, abych si ji nepořídil a nepřečetl si ji.
Čekal jsem něco na způsob příběhů od Jamese Herriota, tudíž, že si počtu člověkem sepsaná dobrodružství, která zažila jeho kočka. Nemohl jsem se splést více. Tuto knihu nepsal člověk, totiž možná psal, ale diktovala mu ji jeho kočka, což je znát. Je to dobře nebo špatně? To se musíte přesvědčit sami, někomu se to líbit bude, jiného to příliš nenadchne. Rozhodně je to čtení zajímavé, zábavné, úsměvné a rychle přečtené.
V knížce naleznete krátké kočičí básničky, texty známých kočkomuzikantů, Zeldiny deníkové záznamy k drobným dobrodružstvím, korespondenci z kočičí seznamky, zprávy pro kočku či různé vysvětlivky, proč kočky dělají to a ono. Nehledejte žádný zásadní příběh nebo děj. Vše jsou krátké úsměvné texty, dokreslené ilustracemi, které najdete skoro na každé stránce. Grafické zpracování je opravdu vynikající a podobné v současné době najdete pouze v dětských knížkách.
To nás vrací k úvaze, pro koho knížka je. Odpověď je snadná - pro všechny kočkomily, služebníky koček a pokud ji půjčíte i svým čtyřnohým pánům, tak i pro kočky a kocoury.

Komentáře (0)

Přidat komentář