Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy

Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460288/bmid_uzasna-dobrodruzstvi-zvedave-zeldy-YBn-460288.jpg 4 37 8

„Zvědavost je mnohem víc než jen touha objevovat. Je to životní styl, je to výsada. Zvědavost znamená celé hodiny sledovat mouchu na zdi, skočit do šuplíku s ponožkami těsně předtím, než se zavře, nebo jít a znovu si přičichnout si ke stínítku lampy…“ Zvědavá Zelda: hvězda sociálních sítí, vztahová poradkyně, učitelka jógy, ale především kočka. Ve své moudré knize Zelda podrobně vypráví o všech svých kočičích eskapádách, poskytuje nedocenitelný náhled do náročného života kočičího povaleče a radí méně zkušeným domácím kočkám, jak si vycvičit své lidské zaměstnance. Zelda provádí své čtenáře všemi slastmi a strastmi kočičího žití, jako je třeba soužití s lidmi, randění, cestování, vaření, škrábání nábytku a lovení much.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Příroda, zvířata , Příběhy

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Adventures of a Curious Cat , 2019


více info...

Přidat komentář

Štěpinambura
23.02.2023 5 z 5

Doufám, že vyjde další díl! Vážně jsem se perfektně pobavila - jsem kočkomil a s tím vším souzním.

mrazovagabina
01.12.2022 5 z 5

Skvělá kniha pro kočkomily. Poklona překladatelce, opravdu si s překladem pohrála. Grafika je také velice povedená.


bagel
16.08.2021 4 z 5

Trochu jsem se bála, že to bude další kniha vyprávěná z pohledu domácího mazlíčka, ale tato je naštěstí trochu jiná - obrázky, krásná grafika, deníček, sociální sítě atd. A pochvalu i překladatelce, nápadité a tvůrčí!

Šebestová3
14.07.2021 5 z 5

Taková jednohubka pro kočkaře, milé a vtipné.

Boboking
08.07.2021 4 z 5

Překvapivě vtipné a čtivé ponaučení pro kočky a jejich "sluhy". Moderním stylem napsaná kniha hvězdy instagramu. Doporučuji já i moje kočka Majda :-)

eva3992
23.05.2021 4 z 5

Zvědavá Zelda je ta nejvíc vykulená kočka, kterou znáte anebo spíše, kterou brzy dobře poznáte. Poradí lidem i ostatním kočkám, jak si správě užívat kočičího života a poradí i jak na nás, na páníčky. Provede nás všemi slastmi i strastmi jejího života a dozvíme se vše důležité a podstatné.

Tuhle knížku si prostě a jednoduše musí pořídit všichni milovníci koček. Kočičí vypravěčka Zelda Vám dá rady k nezaplacení a přiblíží tak svůj nesnadný život plný úkolů typu dobře se vyspat a najíst. Čekejte vtip, pobavení i poučení, čekejte něco, u čeho se nahlas zasmějete. Podmínka je zde jediná, milujete kočky a ideálně i nějakou vlastníte a ona vám dovolí u ní bydlet.

Při čtení mi přišlo až neskutečné, kolik různých témat dokázal autor zpracovat. Po přečtení každé kapitoly jsem si vždy říkala, o čem ještě chce psát, ale vždy našel další a další náměty a rozhodně překvapil. Všechny byly čtivé a vtipné.

Moc jsem si také užila překlad, neboť je psán moderně, hovorově, je uzpůsoben českému čtenáři a najdeme zde různé, nejen kočičí, novotvary, které se k té knížce skvěle hodí.

Co ale opravdu musím vyzdvihnout je grafická podoba knížky. Je velice poutavá a se spoustou obrázků, fotek, koláží i obrázkových návodů
Celou knihu můžete přečíst na jeden zátah a užít si tak nekonečnou zábavu, ale také ji můžete kdykoliv kdekoliv otevřít, začíst se, smát se a užít si jí.

Tato kniha rozhodně potěší a pobaví. Je ideální jako dárek pro každého kočkomila a ani to nemusí být velký čtenář. Je vhodná pro malé i velké, pro mladé i ty starší. Své čtenáře v kočičím světě si rozhodně najde.

Mrkněte i na Zeldin profil na instagramu a její vykulená očka Vás budou provázet každý den.

Musím říci, že jako velká kočkomilka jsem četla už docela hromadu knížek na podobné téma a tahle si mě získala rozhodně nejvíc a i po grafické stránce mě nejvíc zaujala.

Zeldu si prostě zamilujete.

4,5*/5*

Renike
22.05.2021 5 z 5

Zelda - roztomilá a zvedavá kočka s velkýma očima .. vypráví spíš kočkám než nám lidem svá dobrodružství..milé a vtipné čtení na jeden den

denydean
15.04.2021 5 z 5

Hezky napsané a vtipné . Přečteno za chvilku , odpočinkové čtení. Občas jsem měla pocit jako bych četla o svém kocourovi :D

Štítky knihy

kočky kočičí příběhy

Autorovy knížky

2021  83%Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy

Kniha Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst23x
Chci si koupit9x