Případ mrtvého krále přehled

Případ mrtvého krále
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444534/bmid_pripad-mrtveho-krale-vXb-444534.jpg 4 25 25

Zločiny na Velké Moravě série

< 13. díl >

Píše se rok 894. Moravské království sice musí vzdorovat zvýšenému tlaku Východofranské říše, ovšem je na vrcholu své moci. Při jedné slavnosti neznámý ozbrojenec neočekávaně zaútočí na krále Svatopluka. Králova stráž rychle zasáhne a královo zranění se zpočátku nejeví nijak vážné. Brzy však dochází k silnému krvácení a král Svatopluk umírá. Kníže Slavomír s Vikingem Erikem tak stojí před nejzávažnějším pátráním po pachateli zločinu, jaké doposud zažili…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ mrtvého krále. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Turlogh
11.04.2023 3 z 5

Velmi povedený historický román, nedosahující však kvalit příběhů pánů spisovatelů podobného žánru Vondrušky, Niedla, Nesměráka či Hrdličky. Ale vcelku čtivé, akční a zajímavé. tento díl také spíše slabší v sérii. Howgh.

čef
30.01.2023 4 z 5

V této sérii je jeden díl jako druhý. Nejdříve se na mnoha stránkách opakuje to, co víme o dějinách Velké Moravy, mj. doslova z minulých dílů, s tím, že vyzdvihneme osobnost knížete Slavomíra. Pak přijde vlastní příběh, který sestává z dlouhých, zdvořilých výslechů a nakonec nám autor vysvětlí, co je fabulace a co snad je nějak historicky podloženo. Nezatracuji, naopak, tak to prostě je.


hanzmb
30.06.2022 3 z 5

Před časem jsem nad touto sérií zlomil hůl. Pak mi to nedalo a vrátil se. Žádná bomba to sice není, ale přece jen lehké zlepšení např. proti dílům 10,11 tu je. Samozřejmě si autor neodpustil začáteční vzpomínání v kostele. (To ty stránky naskakují.) Zarazila mě ale jedna věc. Vzhledem k tomu, jak se chlubí známostmi se spoustou archeologů, bych čekal, že od nich něco pochytí. Ne, že bude psát takové historické nesmysly, jako je neustálé opakování, že se jedná o katolického kněze, katolickou církev apod. To byl pojem v té době neznámý.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Případ mrtvého krále v seznamech

v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x