King :))

recenze

King (2018) 4 z 5 / Airin
King

Doe to má v životě těžké…tedy aspoň v té části života, které si pamatuje. Jednoho dne se probudila a nic o sobě nevěděla. Se svojí novou kamarádkou se ocitají na party, která se pořádá na přivítanou Kinga Brantleyho. Ten se vrací z vězení a když uvidí Doe, začne po ní toužit. Jenže ta není na románek připravená, a tak ji chce nechat odejít. V tu chvíli se však situace doslova zvrtne, když se začne střílet. A chvíli poté se zmatená Doe stává jeho zajatkyní. Jenže minulost Kinga brzy dožene a tak musí rychle zjistit, jak zachránit sebe, Doe a především jednu osobu, která je pro něj důležitější, než všechny poklady světa. A možná i důležitější, než samotná Doe.

NÁZOR:

Na rovinu musím říct – kniha není pro slabé nátury. V knížce se střílí, stříká krev, postavy na sebe neustále štěkají vulgarismy-a těch je tu opravdu přemnoho-a nesmím zapomenout na mrtvoly a…už jsem zmínila vulgarismy? Do knížky jsem šla s vědomím, že zde budou sprostá slova. Ale že jich bude až tolik, tak to jsem opravdu nečekala. Jejich velké množství mi přišlo až zbytečné a kazilo mi to celkový dojem z knihy. Myslím si, že kdyby jich bylo méně, kniha by byla mnohem lepší.

Kromě tohoto (pro mě) mínusu jsem si ale knihu jak se patří užila. Ze začátku mi to trochu připomínalo sérii Papírová princezna-zde se také nevraživost mezi těma dvěma dala přímo krájet. Ale postupem času se začnou mít rádi a já si jejich humor užívala plnými doušky.

Preppyho jsem na začátku knihy vůbec nemusela! Ale poté, co s Kingem vyrostli, jsem si ho rychle oblíbila a byla velmi ráda za jeho vtípky, které vždycky uvolnili napjatou situaci. King byl suprový už od začátku a stejně tak i Doe. K těmto dvěma myslím není co dodat :)

Celkově příběh rychle odsípal a kdyby nebylo mého učení do školy, tak bych měla knihu přečtenou během jednoho dne. Knížka vám rychle uteče především díky akčnějším scénám, kterých se dočkáte skoro v každé kapitole. No a ten konec????? Co to jako…? Rychle další díl sem!

Knížku doporučuji, ale opět připomínám, že s jejími vulgarismy a někdy i drsným scénám není pro slabší povahy :)

Více zde:
https://bookhunter5.wordpress.com/2018/12/22/king/

Komentáře (0)

Přidat komentář