Když se osobní koníček stane skvělým námětem pro knihu..

recenze

Láska v řadě 27 (2018) 2 z 5 / knihomolka_elka
Láska v řadě 27

,,Andrew se shrbeně odloudal tím líným, širokým krokem typickým pro mladé muže. Cora osobně dávala přednost mužům s dobrým držením těla, ale teď si připomněla, s úlevou a s mírným napomenutím, že tady nejde o to, co se líbí jí. A tak naše odbavovací asistentka zvedla telefon a zavolala do Airbusu A320 aerolinek Aer Lingus. ,,Nancy? Všechno připraveno? Výborně. Někoho ti posílám“ “.



Láska v řadě 27 vypráví příběh Cory, asistentky odbavení pasažérů na letišti. Cora je dospělá nezávislá žena, která si zarputile snaží svou svobodu udržet, a to i přes nátlak ze všech světových stran. Cora je ovšem také beznadějná romantička, a tak jednoho krásného dne vymyslí projekt pro seznamování letištních pasažérů. Ono totiž asi není nic romantičtějšího než se seznámit při cestování letadlem. Tedy alespoň podle Cory tomu tak je. Za svůj cíl si zvolí, jak už název knihy napovídá řadu 27, do té pak usazuje zvolené svobodné pasažéry a ve spolupráci s palubní posádkou vytvářejí skrytou seznamovací agenturu.

Máme možnost nahlédnout do osudů vytypovaných pasažérů a jejich potenciálně vzniklé lásky, avšak již po několika příbězích mě tyto vsuvky začaly opravdu hodně štvát. Zajímal mě příběh hlavní postavy, a ten je první polovinu knížky hodně utlačovaný. Přesto však z toho vyplývá jedno obrovské plus této knihy, a to fakt, že opravdu notnou část knihy netušíte, kdo bude Cořin muž číslo 1.

V knize je obrovské množství postav, ať už Cořina rodina, členové aerolinek či pasažéři a díky tomu jsem se v tomto textu nejednou ztratila. Nelibí se mi ani zmateně rozvržený text. Autorka píše velice prvoplánově a neustále plácá, jak se říká páté přes deváté. Takže přes skvělý potenciál knihy vzniká díky autorčině nezralosti spíše podprůměrná romantická kniha, která nenadchne a snad ani nezklame.

Jako vždy musím ocenit knižní obálku. Miluji obálky srdcovek a je to jedna z věcí, která mě táhne k četbě této edice. Obálka je prostě romantická každým coulem a už jen to láká ke čtení. Které je nakonec bohužel spíše průměrné.

Ale abych o této knize nemluvila jen ve zlém, stálo by za to v závěru zdůraznit klady této knihy a to nepředvídatelnost, originálnost, autentičnost a dokonalá grafická úprava. Není to kniha, u které bych na vás mohla vyhrknout to své DOPORUČUJI, a tak jen dodávám, ať si ji přečte každý, komu se srdcovky líbí, každý romantik či romantička, protože vás, pak zahřeje u srdíčka!

Komentáře (0)

Přidat komentář