Kdo z koho... budoucí žena nebo matka?

recenze

Matčina hra (2019) 5 z 5 / eva3695
Matčina hra

Když se Emily seznámí s Adamem, tak netuší, jaké peklo ji čeká…
Vše se z počátku zdálo být perfektní. Adam je naprosto dokonalý a Emily upřímně miluje. Jejich vztah velmi rychle nabral na obrátkách a nastalo seznámení s rodinou. Adam má pouze mladšího bráchu Jamese a matku Pammie. A právě z jeho matky se objeví soupeřka, o které se Emily nikdy nesnilo.
Emily se rozhodla pro Alexe, ale rozhodně ne pro Pammie. A právě ta ji dělá ze života peklo a snaží se za každou cenu ochránit svého syna. Protože pouto mezi matkou a jejím synem je opravdu hluboké.
Kam až je Pammie schopna zajít, aby dosáhla svého? Je rozhodlá, že Emily musí zmizet. A to navždy.



Matčina hra je naprosto skvělý psychothriller, u kterého jsem se opravdu bavila. Bylo neskutečné, co vše touha ochránit své dítě, dokáže. Pammie, je naprostý příklad tchýně, kterou si nepřeje žádná budoucí snacha poznat. Natož ji zkřížit cestu a začít si s jejím milovaným synem. Jenže co Pammie vede k tomuto chování?? To je jedna z otázek, které Vám vrtají v hlavě. Svou odpověď však dostanete...

"Ve svatebních šatech vypadá nádherně. Dokonale ji sedí a jsou přesně takové, jaké si v mých představách vybrala: elegantní, decentní a jedinečné - prostě jako ona. Srdce mi usedá, když mi dojde, že se svého velkého dne nikdy nedočká. Ona to však ještě vědět nemusí."

Příběh vypráví Emily, hlavní hrdinka této knihy. Právě ona pozná, čeho je Alexova matka schopná. Jenže nikdo ji nevěří. Protože všichni vidí Pammie, jako tu hodnou, milou a starostlivou šedesátiletou ženu a matku Alexe a Jamese. Jakmile se ocitnou tyto dvě ženy o samotě, začne peklo a psychický teror. Čemu a komu může Emily věřit? Emily pomalu začne odhalovat špinavé hry Pammie, ale není už pozdě? A co se ve skutečnosti stalo bývalé přítelkyni Alexe, která zemřela? I Emily se ocitne v ohrožení života…
Psychothrillery mám o něco víc radši, než klasické thrillery. Líbí se mi, jak si autor pohrává s Vaší myslí. To, co se z počátku jeví jednoznačně, náhle dostane jiný pohled. A sami nevíte, kdo je ten „padouch“.
Musím se přiznat, že Pammie mi lezla strašně moc na nervy. Mít takovou tchýni, tak se ji raději klidím z cesty. Vůbec jsem nechápala Emily, jak v této rodině mohla vydržet. Bylo mi ji opravdu líto. Větší intrikánku než je Pammie jsem snad neviděla. Úplně mě přecházel zrak, jak dokáže manipulovat svým okolím. A hlavně jak má Alexe omotaného kolem prstu.

"Ještě mě čeká spousta práce, ještě musím způsobit tolik bolesti, ale nenechám se odradit. Jednou už jsem selhala, ale tentokrát to nedopustím. V sázce je příliš mnoho."

Ke konci mě Alex vytáčel ještě víc, než jeho matka. Působil na mě jako maminčin mazánek, který je ochotný pro maminku udělat cokoliv. Hlavně ji bezmezně věřil a tím pádem Emily byla vždy ta "špatná".
Já asi nemám co vytknout, protože ta kniha byla opravdu skvělá. Příběh tohoto netradičního trojúhelníku mě zaujal od začátku do konce. Autorka si s námi moc hezky pohrávala a napsala opravdu skvělý příběh plný zvratů. A ten konec mě opravdu dostal a já zírala s otevřenou pusou. Ta zápletka byla naprosto skvěle promyšlená...
A ta obálka?? Ta je naprosto dokonalá. I proto jsem o této knize ani chvíli nepochybovala. Svatební šaty zmáčené krví? To už samo o sobě vypovídá hodně. Dlouho jsem nečetla takový dobrý psychothriller. Takže Vám vřele doporučuji tuto knihu.

Za knihu děkuji Cosmopolis, kde si i Vy můžete knihu zakoupit.

Komentáře (0)

Přidat komentář