Jeho zákusek aneb Erotický román skoro bez erotiky

recenze

Jeho zákusek (2021) 2 z 5 / ZapisnikTerky
Jeho zákusek

Jak moc špatná musí kniha být, abyste si nepřečetli další díl?

Ptám se sama sebe, proč jsem do toho šla i po těch nic moc předchozích dílech. No, chtěla jsem zjistit, jak moc to bude špatné.

Nutno podotknout, že začátek nebyl zase tak zlý. Emily i Ryan mi přišli opravdu super a líbil se mi jejich charakter. Ryan byl k uzoufání rozkošný a Emily zase taková ta správná ženská, kterou byste brali za kámošku.
Tím ale to dobré de facto končí. Pak totiž přišel na scénu William – ano, to dvojče z třešniček (kleptoman). Proč to té knize autorka udělala? Fakt nechápu, že si pokaždé musí vymyslet do knihy nějakou úplně nelogickou a nepravděpodobnou věc… tady jich bylo hned několik.
Pak se moje rozhořčení zase trochu uklidnilo, protože jsem si oblíbila hrdinky nejlepší kamarádku – gotičku s příznačným (nebo přízračným?) jménem Lilith. Do té doby jsem si říkala, že další díl už opravdu minu, ale podle mých odhadů, by v dalším díle mohla figurovat ona a to by byla celkem sranda.
Pak tu máme tu skutečnost, že by Jeho zákusek měl být erotický román… sice není 224 stran na knihu nějak moc (spíš naopak), ale sex se tady uskutečnil jen jednou a krom docela zajímavé předehry, jsme se z něj moc nedozvěděli… jako fakt? Erotický román? Znám fantasy, kde je sexu víc na jedné stránce…
Co se ale upřít nedá je čtivost románu. Slupla jsem ho jako malinu za kousek odpoledne a jeden večer. Kdybychom ubrali nelogičností, celého Williama a přidali nějakou další zápletku, mohla by to být docela fajn romantická kniha.

Obálka a grafika: Jednoduchost obálek téhle série je docela zajímavá. Ve své jednoduchosti výrazná. V obchodě bych si knihy rozhodně všimla.

Verdikt: Málo vtipu, málo zápletky a málo sexu… Takhle nízké hodnocení už jsem dlouho nedala. Ale jestli se vám předchozí díly líbily, tak nebudete tak moc zklamaní. Mě ta špetka humoru nepřesvědčila.

Komentáře (1)

Přidat komentář

JessieEx
25.05.2021

Super recenze! Musím se přiznat, že jsi mě neodradila a jsem na tom stejně jako ty... Zvědavá, kam hluboko až autorka může klesnout :) I když ten William tam mě děsí, to byla hrozná postava...