Jedna večeře, jedna noc, žádné opakování.

recenze

Důvodné pochybnosti (2021) 5 z 5 / TerezaMondeková
Důvodné pochybnosti

„Kdo zalže jednou, zalže i podruhé. Lži tě nakonec vždycky doženou.“

Andrew Hamilton je opravdu dobrý právník. Práci se věnuje naplno, proto nemá žádný čas na nějaké romantické vtahy. A vlastně o ně ani nestojí. Proto své sexuální potřeby řeší seznamkou na internetu. Přesně ví, co se mu líbí... Blondýnky s pěknými křivkami. Má i jasná pravidla... Jedna večeře, jedna noc, žádné opakování. A to nejdůležitější pravidlo... nesmí lhát. Lháře nesnáší.

Na internetu potkal Alyssu. Spřátelili se. Dost často si píší a volají. Povídají si, Andrew se jí svěřuje se svými milostnými eskapádami. Důvěřuje jí a hlavně... touží po ní. Chce ji. Touží ji vidět osobně.

Alyssa zná pravidlo, kterým se Andrewe řídí. Proto se rozhodla, že se s ním osobně nesejde, protože ví, jak by to skončilo. Jejich přátelství je důležitější než jeden žhavý sex.

Všechno se ale změní, když přijde Alyssa do jeho firmy na pohovor jako stážistka. Řekla mu, že se jmenuje Alyssa, je jí sedmadvacet, je právnička, sběratelka knih a že je zrzka. Ale jmenuje se Aubrey, je jí dvaadvacet, je studentka práv a baletu a je blondýnka s pěknými křivkami. Lhala mu... jejich přátelství začalo postavené na lži.

Pokaždé, když mu někdo zalhal, tak s ním automaticky skončil. Ale u ní to nedokáže... Co se to s ním sakra děje? Že se oba osobně vidí zapříčinilo, že je to k sobě silně táhne. Je mezi nimi obrovská vášeň. A jak se ukáže... ani jeden nedokáže odolat. Když je Andrewe s Aubrey, tak se jeho pravidla hroutí. Můžou být spolu? Dokáže se Andrewe přenést přes bolestivou minulost a otevřít znovu své srdce? Dokáže mu Aubrey dát znovu šanci i po tom, jak se k ní choval?



Aubrey... určitě to byla hodná holka, ale já prostě nemám ráda lidi, kteří dolejzají za člověkem, který se k němu chová jako ke kusu hadru. Prostě mi to hlava nebere. Přišlo mi, že hlavní hrdinka nemá žádnou sebeúctu. Chápu, že k němu něco cítila, ale stejně... Až potom, když se na něj vykašlala a začala si plnit svůj sen, tak si to u mě trochu vylepšila, protože se přestala soustředit jenom na něj a začala myslet i na sebe a svoje dobro.

Andrew... byl to neuvěřitelný kretén, arogantní, krutý, povýšený, namyšlený. K hlavní hrdince se choval jako ke kudu hadru. Ale přišlo mi, že skoro celou knihu řešil jenom sex. Přišlo mi, že je na něm závislý! Ale upřímně... když se dozvíme, co ho tak změnilo a co ho potkalo, tak se jeho chování dá pochopit. Bylo to hodně kruté a nezasloužil si to. I to, že nehledal další vztah a přátelství je pochopitelné. Nechápu, jak lidi jako Ava můžou existovat... z takových lidí se mi dělá špatně. I to, že nesnášel lži se dá pochopit.


Musím říct, že o sex, touhu a jiskření v knize není nouze. Taky jsem ocenila nápad, že se příběh celou dobu odehrává z pohledů obou hlavních hrdinů. Dobrý byl i ten nápad, kde autorka popisovala minulost. Postupně jsme tak přicházeli na kloub, co se hlavnímu hrdinovi stalo. Dost se mi líbilo i právnické prostředí. Vždycky se mi tohle povolání zamlouvalo, ale asi bych v hlavě neudržela všechny ty paragrafy. Občas nějaké to překvapení, taky jsem neudržela slzy. I epilog se mi líbil.

Kniha se mi opravdu líbila. Je sice fakt, že tam jsou nějaká klišé a ne moc originální věci. Ten nápad s tou seznamkou, ty hovory... připomnělo mi to knihu Absint. A pak to klišé šéf a stážista. Taky mě docela iritovalo chování hlavních hrdinů... obou. Ale příběh je taky čtivý a emotivní. Takže jsem musela dát plný počet hvězdiček.

Komentáře (0)

Přidat komentář