Jaký je vlastně smysl života?

recenze

Lidé (2020) / Peťula96
Lidé

Lidé jsou knihou, která je v mnohém výjimečná. Je psaná úplně jinak než knihy, na které jsme zvyklí. V této knize najdeme příběh, ale ten zde není vůbec důležitý. To, co je tu důležité, je to, že je to kniha, která v sobě nese jedno velké poslání, a přesto to není kniha pro každého. Není to totiž obyčejný román, ale filosofické dílo, které člověka opravdu donutí zamyslet se nejen nad svým vlastním životem, ale nad celým smyslem bytí. Ačkoliv se z počátku může zdát, že je to kniha o matematice, tak se tím rozhodně nenechte odradit. Je to kniha, která je plná otázek, myšlenek a skrytých významů, kniha o lásce a o hledání jejího smyslu a podstaty, o životě lidí, o rodině, o bolesti a věrnosti.

Kniha je poměrně tenká, má jen něco málo přes 300 stran, ale i tak jsem ji četla zhruba 3 týdny. Nedá se totiž přečíst rychle, nebo aspoň já jsem toho nebyla schopná. Často jsem totiž čtení musela přerušovat a dlouze přemýšlet nad tím, co jsem se tam dočetla. Někdy jsem dokonce jednu kapitolu četla i vícekrát dokola, nebo jsem jen zírala z okna a nedokázala číst dál. Kniha ve mě vyvolávala spoustu emocí, a to ať už těch příjemných, nebo nepříjemných. Ačkoliv se četla hrozně pomalu, tak se četla dobře. Má mnoho krátkých kapitol, díky čemuž příběh plyne dost svižně.

Úplně přesně nedokážu tuto knihu popsat, ale pokud si chcete odpočinout od složitých příběhů a chcete něco spíše oddechového, milého, inspirujícího, smutného i veselého zároveň, tak rozhodně sáhněte po této knize.

Podrobnější recenzi najdeš zde: https://instablogoknihach.blogspot.com/2020/12/lide-matt-haig**l

Komentáře (0)

Přidat komentář